Kalfsstoof met lentegroenten

Recepten > Vlees > Kalfsstoof met lentegroenten

Vlees - Kalfsstoof met lentegroenten

recepten-vandaag-kalfsstoof-met-lentegroenten

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 2 tl kerriepoeder
- 500 g kalfslappen
- 1 bos(je) groene asperges
- 3 sjalotten, gesnipperd
- (versgemalen) peper, zout
- 4 el bakken & braden vloeibaar
- 1 pot(ten) runderfond à 250 ml
- 1 zak(ken) doperwtjes met worteltjes à 400 g

Bereidingswijze:

1.Dep het vlees droog met keukenpapier.

2.Bestrooi het vlees met peper en zout naar smaak. Verhit het bakvet in een braadpan en bak het vlees op een halfhoog vuur aan beide kanten bruin. Voeg de sjalotten en het kerriepoeder toe en bak ze 3 min. mee.

3.Temper het vuur en voeg de fond toe. Stoof het vlees in ± 90 min. op een laag vuur met de deksel op de pan gaar.

4.Breek intussen het onderste stugge stukje van de asperges, was de asperges en snijd ze in stukjes van ± 4 cm.

5.Kook de asperges met de worteltjes en de doperwten in water met zout ± 7 min. beetgaar.

6.Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Laat de jus op een hoog vuur iets inkoken en roer de aanbaksel los. Serveer het vlees met de jus en de groenten.

Beoordeel het kalfsstoof met lentegroenten recept:

 (14 stemmen)

 
Tags: asperges, lente, feestelijk, groente, hoofdgerecht, kalfsvlees, kaflslappen, kerrie, kerriepoeder, sjalotten, runderfond, doperwtjes, worteltjes, doperwten, wortels, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: C1000

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten-vandaag-kalfsstoof-met-lentegroenten
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact