Recepten > Vlees > Lamsbrochettes met yoghurt en muntolie

Vlees - Lamsbrochettes met yoghurt en muntolie

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: bijgerecht

Ingrediënten

- 1 sjalot
- olijfolie
- 1 el kurkuma
- 1 bosje munt
- 2 kl komijnzaad
- 1 kl gemberpoeder
- 500 g lamsschouder
- handvol bladpeterselie
- handvol spinazie, jonge
- ½ nootmuskaat (versgeraspt)
- ½ peper, zwarte, uit de molen

Materialen:
- satéstokjes

Bereidingswijze:

Meng de komijn, kurkuma, nootmuskaat, zwarte peper en gemberpoeder. Snij het lamsvlees in blokjes en wentel ze door het mengsel. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Pel en snipper de sjalot. Spoel de peterselie en dep droog met keukenpapier.

Spoel de munt en de spinazie en dep droog. Snipper ze fijn. Doe ze in de blender en mix ze met de olijfolie naar smaak, tot je een gladde kruidenolie krijgt.

Prik het lamsvlees op de spiesjes en gril ze goudbruin op de barbecue. Werk af met druppeltjes yoghurt, kruidenolie, gesnipperde sjalot en blaadjes peterselie.

Beoordeel het lamsbrochettes met yoghurt en muntolie recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: lamsbrochettes, barbecue, makkelijk, warm, belgisch, nootmuskaat, sjalot, vlees, bijgerecht, 4 persoons

Bron: Libelle Lekker

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact