Ajam Bali met wortel, lente-ui en mie

Recepten > Vlees > Ajam bali met wortel, lente-ui en mie

Vlees - Ajam Bali met wortel, lente-ui en mie

recepten vandaag Ajam Bali met wortel, lente ui en mie 1278

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 400 g kipfilet
- 6 lente-uitjes
- Conimex Wok Olie
- Conimex Sambal Badjak
- 500 g geschrapte wortel
- 2 el fijngehakte peterselie
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Bali
- 1 zak (250 g) Conimex Chinese Eiermie

Materialen:
- wokpan

Bereidingswijze:

1. Snijd de worteltjes schuin in dunne plakjes, de lente-ui schuin in stukjes en de kipfilet in blokjes van ca. 3 cm.

2. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en roerbak hierin de kipblokjes ca. 3 min. Schep de worteltjes erdoor.

3. Voeg de boemboe en 200 ml heet water toe en laat op een matig hoog vuur ca. 10 min. garen. Voeg tussentijds als het gerecht te droog begint te worden een scheutje heet water toe.

4. Kook ondertussen de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten.

5. Schep de lente-ui en de peterselie door de Ajam Bali.

6. Breng de warme mie op smaak met 1-2 tl sambal, hoe meer hoe heter!

7. Verdeel de mie over 4 grote borden, schep de ajam Bali erbij.

Beoordeel het ajam bali met wortel, lente-ui en mie recept:

 (15 stemmen)

 
Tags: conimex, wortel, ui, kip, peterselie, mie, makkelijk, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Conimex

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten vandaag Ajam Bali met wortel, lente ui en mie 1278
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact