Coquilles en chorizo

Recepten > Vlees > Coquilles en chorizo

Vlees - Coquilles en chorizo

eten recepten vlees coquilles chorizo

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 110g chorizoworst
- 400g kleine sint-jakobsschelpdieren (halveer als ze erg dik zijn)
- het sap van een halve citroen
- 4 eetlepels vers gehakte peterseliePeterselie

Bereidingswijze:

1. Snij de chorizo in plakjes van niet meer dan 3mm dik.
2. Verhit een pan met dikke bodem op het fornuis en bak de plakjes chorizo in de droge, hete pan tot ze aan elke kant krokant zijn (de chorizo laat genoeg eigen vet los). Dit duurt alles bij elkaar niet meer dan 2 minuten.
3. Doe de plakjes chorizo in een kom en bak de coquilles ongeveer 1 minuut per kan in het chorizovet.
4. Doe de chorizo terug in de pan bij de coquilles, giet het citroensap erbij en laat dan een paar seconden bruisen voor je de inhoud van de pan op een schaal schept en met veel peterselie bestrooit.

Beoordeel het coquilles en chorizo recept:

 (10 stemmen)

 
Tags: chorizoworst, citroen, peterselie, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: KookJij

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


eten recepten vlees coquilles chorizo
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact