Sudderlapjes met tomaat

Recepten > Vlees > Sudderlapjes met tomaat

Vlees - Sudderlapjes met tomaat

recepten_vandaag_Sudderlapjes_met_tomaat

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 2 uien
- 3 tomaten
- cayennepeper
- 1 laurierblaadje
- 2 el tomatenpuree
- 4 runderlapjes à 150 g
- 3 el Conimex Ketjap Manis
- 200 ml Knorr Rundvleesbouillon
- Croma voor bakken & braden - Vloeibaar

Bereidingswijze:

1. Leg het vlees een half uur voor het bakken uit de koelkast, zodat het vast een beetje op temperatuur kan komen. Pel en snijd de uien in ringen.
Was en snijd de tomaten in grove stukken.

2. Dep de sudderlapjes vlak voor het bakken droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en een halve theelepel cayennepeper.

3. Verwarm 8 eetlepels Croma voor bakken & braden - Vloeibaar in een braadpan en wacht tot de Croma bruin kleurt. Bak het vlees snel aan beide kanten lichtbruin.

4. Bak de ui en de tomaten op een matig vuur ongeveer 3 minuten mee. Voeg de tomatenpuree en het laurierblaadje toe en bak nog een minuutje.

5. Voeg de bouillon toe en breng dit op hoog vuur aan de kook. Houd het tegen de kook aan en sudder het vlees in 2,5 - 3 uur, met een deksel half op de pan, op het allerlaagste pitje gaar.

6. Voeg naar smaak zout, peper en ketjap toe en laat nog even pruttelen.

Beoordeel het sudderlapjes met tomaat recept:

 (8 stemmen)

 
Tags: ui, tomaat, cayennepeper, laurierblaadje, runderlapje, conimex, knorr, croma, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Croma

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_Sudderlapjes_met_tomaat
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact