Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Recepten > Vlees > Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

Vlees - Hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten

eten recepten vlees Hertenbiefstuk kastanjechampignons aspergepunten

 

Aantal personen: 2
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 1/2 eetlepel suiker
- 2 hertenbiefstukjes
- 100 g groene aspergetips
- 1/2 pot wildfond (a 380 ml)
- 2-3 eetlepels sojasaus- 250 g kastanjechampignons
- 3 eetlepels oosterse roerbakolie

Bereidingswijze:

Biefstuk dwars op draad in plakjes snijden en in ca. 10 minuten op kamertemperatuur laten komen. Plakje van onderkant aspergepunten afsnijden. Ui pellen en in dunne partjes snijden. Knoflook, gember en peper schoonmaken en fijn hakken. Champignons schoonvegen, grote exemplaren halveren. Wok verhitten tot gloeiend heet. Olie over panbodem laten uitvloeien. Knoflook, gember en peper kort roerbakken tot mengsel gaat geuren. Vlees toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in ca. 2 minuten rondom bruinbakken. Vlees op warm bord leggen en onder aluminiumfolie warm houden. In bakvet ui en champignons nog ca. 2 minuten roerbakken. Aspergepunten, suiker, fond en sojasaus toevoegen. Op halfhoog vuur ca. 3 minuten verwarmen, tot ongeveer helft laten inkoken. Vlees erdoor mengen en nog 2 minuten meewarmen. Serveren met aardappelpuree.

Beoordeel het hertenbiefstuk met kastanjechampignons en aspergepunten recept:

 (36 stemmen)

 
Tags: ui, peper, knoflook, gember, asperge, soja, champignons, vlees, hoofdgerecht, 2 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


eten recepten vlees Hertenbiefstuk kastanjechampignons aspergepunten
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact