Conejo con aceitunas - Konijn met olijven
Ster Ster (2 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 12Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

Bereidingswijze

1. Het konijn schoonmaken en in stukken snijden.
2. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren.
3. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden.
4. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe.
5. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum.
6. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten.
7. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
8. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe.
9. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden.
10. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie.

TIP!
In dit recept kan het konijn vervangen worden door ieder soort vlees.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Kookfreak

Door: ReceptenVandaag