Conejo con aceitunas - Konijn met olijven

Recepten > Vlees > Conejo con aceitunas - konijn met olijven

Vlees - Conejo con aceitunas - Konijn met olijven

recepten_vandaag_Conejo_con_aceitunas_-_Konijn_met_olijven

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- olie
- bloem
- 2 uien
- 1 konijn
- 12 olijven
- tijm, basilicum
- 1 groene paprika
- 300 gram wortelen
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 glas droge witte wijn
- zout, peper, paprikapoeder
- fijngesnipperde peterselie
- 300 gram geschilde aardappelen

Bereidingswijze:

1. Het konijn schoonmaken en in stukken snijden.
2. Dit in een aparte braadpan in wat olie aanbraden tot het begint te kleuren.
3. In een andere pan met wat olie de uien, wortelen, knoflook, zout, peper, paprika en paprikapoeder aanbraden.
4. Dit mag uiteraard niet bruin worden. Voeg hier de konijn aan toe.
5. Maak een mengsel van de wijn, de tomatenpuree, tijm en basilicum.
6. Als deze hoeveelheid vocht te weinig is nog wat wijn of eventueel water toevoegen. Giet dit in de pan bij het konijn met de groenten.
7. Laat dit ongeveer een half uur zachtjes sudderen.
8. Voeg dan de geschilde en in niet al te kleine partjes aardappel er aan toe.
9. Voeg eventueel nog wat vocht aan dit mengsel toe, de aardappelen moeten voldoende onderstaan om gaar te kunnen worden.
10. Voeg vlak voor het opdienen de olijven toe en de peterselie.

TIP!
In dit recept kan het konijn vervangen worden door ieder soort vlees.

Beoordeel het conejo con aceitunas - konijn met olijven recept:

 (2 stemmen)

 
Tags: ui, konijn, paprika, wortelen, knoflook, tomatenpuree, wijn, aardappel, spaans, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Kookfreak

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_Conejo_con_aceitunas_-_Konijn_met_olijven
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact