Bereidingstijd: 50 min
Aantal: 36 stuks
Ingredienten
– 1 theelepel zout
– 1 ei, losgeklopt
– 1 eetlepel worcestersaus
– melk om mee te bestrijken
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 12 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
– 1 1/2 eetlepel fijngehakte peterselie
– 500 gr half-om-half gehakt of varkensgehakt
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden C en vet een bakplaat licht in.
2. Meng het gehakt, peterselie, zout en peper in een kom. Voeg het losgeklopte ei en de worcestersaus toe en meng goed door.
3. Leg op elke plakje bladerdeeg een ‘rolletje’ van het gehakt. Bestrijk beide zijden van de bladerdeeg met wat melk en rol het pakketje dan stevig op. Bestrijk de bovenkant met wat melk.
4. Snij eventueel de zijkanten bij en snijd dan elk rolletje in drie stukjes.
5. Leg ze op de ingevette bakplaat. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.