Gebakken wilde eend met een casserole

Recepten > Vlees > Gebakken wilde eend met een casserole

Vlees - Gebakken wilde eend met een casserole

recepten_vandaag_gebakken_wilde_eend_met_een_casserole

 

Aantal personen: 1
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- olijfolie
- aardappels
- wilde eend
- nootmuskaat
- grapefruitsap
- Affilla Cress
- 2 dl gevogeltejus
- 50 g cantharellen
- butterned pompoen
- 50 g oesterzwammen
- diverse paddestoelen
- 50 g anijs champignons
- 50 g Trompet de la mort

Bereidingswijze:

1. Schil de butterned pompoen en snij hem in grove stukken.
2. Kook het gaar en draai het in de thermoblender tot een crème en voeg eventueel vocht toe voor de textuur.
3. Kook de aardappels gaar en pureer ze en voeg olijfolie, kookvocht, nootmuskaat, zout en peper toe.
4. Doe de massa in een kidde en breng op druk met twee patronen.
5. Breng de saus aan de kook en maak hem op smaak met grapefuitsap.
6. Maak de eend schoon en kerf met een ruit de vetlaag in.
7. Bak de vetlaag krokant en draai om en gaar het vervolgens in de oven verder.
8. Sauteer de paddestoelen.

Beoordeel het gebakken wilde eend met een casserole recept:

 (9 stemmen)

 
Tags: aardappels, wilde eend, eend, nootmuskaat, gevogelte, cantharellen, pompoen, oesterzwammen, paddestoel, champignon, kerst, kerstmis, vlees, hoofdgerecht, 1 persoons

Bron: Wildplaza

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten_vandaag_gebakken_wilde_eend_met_een_casserole
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact