Nigella Lawson: Gebraden varkensvlees

Recepten > Vlees > Nigella lawson: gebraden varkensvlees

Vlees - Nigella Lawson: Gebraden varkensvlees

recepten vandaag nigella lawson gebraden varkensvlees

 

Aantal personen: 8
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Nigella Lawson

Ingrediënten

- 1,6 kg ontbeende varkenslende
- 4 kleine uien, in vieren (of 2 grote uien, in 8 partjes)
- 1 liter appelsap, bij voorkeur zelf geperst
- 100 g Maldon zout of 50 g tafelzout
- de stelen van een grote bos peterselie (desgewenst)
- de teentjes van 1 bol knoflook, gekneusd, maar niet gepeld
- 250 ml ciderazijn
- 80 ml ahornsiroop
- 4 theelepels knoflookolie
- 1 theelepel kardamompitjes
- 1 theelepel karwijzaad

Bereidingswijze:

Voorbereiden:
* Leg het ontbeende, opgerolde stuk varkensvlees in een pan of stoofpot met deksel.

* Voeg er 1 liter water en de rest van de ingredienten behalve de knoflookolie aan toe, leg het deksel op de pan of stoofpot en zet hem minstens 24 uur en maximaal 2 dagen in de koelkast of op een koele plek.

Bereiden:
* Verhit de oven een halfuur voordat het varkensvlees erin moet tot 200 °C of gasovenstand 6.

* Haal het vlees uit het pekelvocht en leg het op een rooster in de gootsteen, zodat het vocht kan uitlekken en het vlees wat op temperatuur komt. Leg het vlees in een braadslee, giet er de knoflookolie over en braad het 1½ uur. Leg het op een snijplank. (Een vleesthermometer die je erin prikt moet 75 °C aangeven, dan is het vlees gaar.)

* Snijd het vlees in dunne plakken - het mooie van het quasi-pekelen is dat zelfs een onhandige voorsnijder als ik dat kan doen - dan heb je zeker genoeg voor 8 mensen.

Beoordeel het nigella lawson: gebraden varkensvlees recept:

 (23 stemmen)

 
Tags: kerst, nigella's kerst, oven, gebraden, varkensvlees, vlees, hoofdgerecht, 8 persoons

Bron: kookboek Nigella's kerst van Nigella Lawson

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


recepten vandaag nigella lawson gebraden varkensvlees
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact