Filet mignon met peperkorst en blauwe kaasboter
Ster Ster Ster Ster (3.7 / 5)
  • Recipe Single Image
  • VleesHoofdgroep
  • 4Aantal personen
  • Tijd
  • 17Stappen
Print Recept
  • Menugang : Hoofdgerecht

Ingrediënten

    Filet mignon:

  • Blauwe kaasboter:

Bereidingswijze

1. Verwarm de peperkorrels en vijf eetlepels van de olijfolie in een kleine pan op middelhoog vuur totdat er kleine belletjes ontstaan.
2. Bak de korrels zeven tot tien minuutjes onder zo nu en dan roeren.
3. Haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
4. Zeef de peper wanneer deze op kamertemperatuur is, en meng met vijf eetlepels olijfolie.
5. Voeg zout toe en roer goed.
6. Bedek de stukken vlees met het pepermengsel. Zorg dat alle kanten goed zijn bedekt.
7. Bedek het vlees met plasticfolie en de korrels voorzichtig aan zodat ze beter blijven zitten.
8. Laat dit zo op kamertemperatuur een uur staan.
9. Verwarm ondertussen je oven voor op 230 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
10. Verwarm de resterende twee theelepels olie in een pan met stevige bodem op middelhoog vuur totdat er rook ontstaat.
11. Leg de stukken vlees in de pan en bak totdat aan iedere kant een donkere korst is ontstaan.
12. Dit duurt per kant ongeveer 3-4 minuten.
13. Haal de pan van het vuur en leg het vlees op de met bakpapier bekleedde bakplaat.
14. Bak in 3-5 minuten voor een rare resultaat en 5-7 minuten voor medium-rare.
15. Laat het vlees vijf minuutjes afkoelen op een rek, bedekt met aluminiumfolie.
16. Meng de boter met de kaas en het zout in een kom met een spatel tot je een bijna egale massa hebt.
17. Roer er de bieslook door en leg 1 à 2 eetlepels boter op de stukken vlees.



Beoordeel het recept:

 (3 stemmen)



Bron: Culy

Door: ReceptenVandaag