Lamsbout met rozemarijn uit de oven van The River Cafe

Recepten > Vlees > Lamsbout met rozemarijn uit de oven van the river cafe

Vlees - Lamsbout met rozemarijn uit de oven van The River Cafe

12 lamsbout met rozemarijn uit de oven van the river cafe

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 lamsbout
- 2 citroenen
- extra vergine olijfolie
- 2 eetlepels kleine takjes rozemarijn
- 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de citroenen dun en snijd de schil in dunne reepjes. Pers de citroenen uit.

Maak kleine inkervingen van 1 cm diep over de hele lamsbout en stop daar de knoflook, rozemarijn en citroenschil in. Bestrooi het vlees royaal met zout en peper en wrijf het in met olijfolie.

Leg de lamsbout in een braadslede en zet die 30 minuten in de voorverwarmde oven. Schenk er het citroensap over en schakel de oven terug naar 150 °C. Dek het vlees af met aluminiumfolie en zet het nog 1 uur in de oven.

Leg de lamsbout op een schaal of snijplank en laat hem 10-15 minuten rusten. Verwijder zo veel mogelijk van het vet uit de braadslede en schenk de vleessappen over het vlees.

Beoordeel het lamsbout met rozemarijn uit de oven van the river cafe recept:

 (47 stemmen)

 
Tags: kerst, italiaans, lamsbout, citroen, knoflook, rozemarijn, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek River Cafe Kookboek Easy 2 van Rose Gray & Ruth Rogers. © Kosmos Uitgevers.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


12 lamsbout met rozemarijn uit de oven van the river cafe
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact