Hertencarpaccio

Recepten > Vlees > Hertencarpaccio

Vlees - Hertencarpaccio

12 hertencarpaccio

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- olijfolie
- truffelolie, desgewenst
- Parmezaanse kaas, geschaafd
- 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- geroosterd stokbrood of ciabatta voor het serveren
- 150 g gemengde slabladen, bijv. rucola en radicchio
- 4 porties hertencarpaccio à ca. 90 g, op kamertemperatuur

Bereidingswijze:

Was de slablaadjes en slinger ze droog. Verdeel de blaadjes over 4 grote borden. Bestrooi de slablaadjes met zeezout en versgemalen peper. Sprenkel er naar smaak olijfolie over. Schik de hertencarpaccio op de slablaadjes en bestrooi het vlees licht met zout en peper. Sprenkel er desgewenst een beetje truffelolie over. Schaaf er de Parmezaanse kaas over en garneer met de pijnboompitten. Serveer direct en geef er het brood apart bij.

Beoordeel het hertencarpaccio recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: kerst, hollands, hert, rucola, radicchio, carpaccio, truffelolie, vlees, voorgerecht, 4 persoons

Bron: kookboek De kleine winterse keuken van diverse auteurs. © Uitgeverij Becht.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


12 hertencarpaccio
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact