Nigella Lawson: kip en worst met salie en ui in een pan

Recepten > Vlees > Nigella lawson: kip en worst met salie en ui in een pan

Vlees - Nigella Lawson: kip en worst met salie en ui in een pan

nigella-lawson-kip-en-worst-met-salie-en-ui-in-een-pan

 

Aantal personen: 6
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht
Kok: Nigella Lawson

Ingrediënten

- 1 citroen
- 125 ml olijfolie
- 1 eetlepel worcestersaus
- 1 grote ui of 2 kleine uien
- 1 eetlepel gedroogde salie
- 2 theelepels Engelse mosterd
- 2 kg kip, in stukken verdeeld
- 2 eetlepels salieblaadjes, gehakt

benodigdheden
- Diepvrieszak
- braadslee

Bereidingswijze:

Voorbereiden

Snijd de uien in achten. Doe ze met de olie, mosterd, gedroogde salie, flink wat peper uit de molen, het citroensap, de uitgeknepen en in acht stukken gesneden helften van de citroen en de worcestersaus in een diepvrieszak. Kneed de zak zodat alles goed mengt (de mosterd helpt je een handje) en stop er de stukken kip bij. Laat de kip tot de volgende dag of maximaal tot de daarop volgende dag marineren.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 220 °C of gasovenstand 7. Laat de stukken kip in hun marinade op kamertemperatuur komen.

Leg de stukken kip met de velkant naar boven in een braadslee en giet de marinade met alles erop en eraan en erin erbij. Leg de worstjes ertussen. Strooi de verse salieblaadjes over de kip en de worstjes en zet de braadslee 75 minuten in de oven. Keer de worstjes halverwege de braadtijd om, zodat ze aan alle kanten bruin worden.

Leg de stukken kip en de worstjes op een grote schaal.

Variatietip
Je kunt in plaats van een in stukken gesneden kip ook tien kippenpoten nemen, met bot en vel.

Beoordeel het nigella lawson: kip en worst met salie en ui in een pan recept:

 (6 stemmen)

 
Tags: oven, kip, worst, salie, mosterd, braden, feest, vlees, hoofdgerecht, 6 persoons

Bron: kookboek Feest van Nigella Lawson. © Uitgeverij Contact.

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


nigella-lawson-kip-en-worst-met-salie-en-ui-in-een-pan
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact