Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

Recepten > Vlees > Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

Vlees - Gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

12 gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

- chilipoeder
- 1 rode peper
- gemberpoeder
- 2 eetlepels olie
- 4 kogelbiefstukken
- 1/2 eetlepel citroensap
- 50 g boter, op kamertemperatuur
- 1/2 zakje verse koriander (a 15 g), fijngesneden

Materialen
- plasticfolie
- grillpan

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Peper tussen handen rollen, topje eraf snijden en zaadjes eruit schudden. Peper in de lengte in smalle reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. In kom rode peper met mespunt gemberpoeder en beetje chilipoeder door citroensap mengen. Met vork koriander en zachte boter door pepermengsel prakken. Chiliboter op vel plasticfolie scheppen en er klein, dik rolletje van vormen. Strak in folie wikkelen en boterrolletje in koelkast minstens 30 min. laten opstijven. Biefstuk in zelfde tijd op kamertemperatuur laten komen.

Bereiden
Grillpan verhitten. Biefstuk met peper bestrooien en met olie bestrijken. Biefstuk 1 min. per kant bruinbakken en vervolgens naar wens nog 1-2 min. per kant rood, rosé of doorbakken grillen. Van rolletje chiliboter 4 dikke plakken snijden. Biefstuk op vier warme borden leggen en met zout bestrooien. Op elke biefstuk plak chiliboter leggen. Lekker met gepofte aardappels en salade met maïs en paprika.

Beoordeel het gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter recept:

 (9 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, pittig, grillen, kogelbiefstuk, biefstukken, chilipoeder, gemberpoeder, grillpan, koriander, vlees, voorgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


12 gegrilde kogelbiefstuk met pikante chiliboter
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact