Konijn in mosterdsaus

Recepten > Vlees > Konijn in mosterdsaus

Vlees - Konijn in mosterdsaus

konijnmetmosterdsaus

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- zout
- 2 el olie
- 3 el hete mosterd
- grof gemalen peper
- 1 beker crème fraîche (200 g)
- 400 ccm droge witte wijn (bijvoorbeeld Muscadet)
- 1 bos basilicum
- 1 konijn (keukenklaar in 12 delen, circa 1,5 kg)

Bereidingswijze:

Konijndelen afspoelen en drogen. Mosterd, olie, een halve theelepel zout en
peper vermengen. Konijndelen met het mosterdmengsel bestrijken en in een
ovenvaste vorm leggen. In de voorverwarmde fornuis bij 225 graden
(heetlucht 200 graden) ongeveer 50 minuten braden. Wijn erbij geven en nog
eens 15 minuten bakken. De konijndelen tussendoor met de braadsap vochtig
houden. De konijndelen uit de vorm nemen en warm houden. Crème fraîche
in de braadsap roeren en op het fornuis koken. Fijngesneden basilicum in de
saus geven en over het vlees gieten. Onmiddellijk serveren.
Lekker met pasta en Muscadet-wijn!

Beoordeel het konijn in mosterdsaus recept:

 (14 stemmen)

 
Tags: konijn, feestelijk, kerst, mosterd, witte wijn, konijnvlees, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: Maison Culinaire

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


konijnmetmosterdsaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2017 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact