Varkenshaas met honing en vanille

Recepten > Vlees > Varkenshaas met honing en vanille

Vlees - Varkenshaas met honing en vanille

12 varkenshaas met honing en vanille

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: hoofdgerecht

Ingrediënten

- 1 vanillestokje (zakje 1 1/2 g)
- 2 varkenshaasjes (a 250 g)
- 40 g boter
- 3 eetlepels vloeibare bloemenhoning (pot 600 g)
- 2 eetlepels sojasaus

Materialen

Bereidingswijze:

Bereiden
Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en vervolgens in zo klein mogelijke stukjes. Snijd de varkenshaasjes elk in 8 stukken van gelijke dikte. Bestrooi met peper en zout. Verhit 20 g boter in een koekenpan. Bak de stukjes varkenshaas samen met het kleingesneden vanillestokje op middelhoog vuur in ca. 5 min. bijna gaar. Draai halverwege. Meng de honing met de sojasaus. Neem het vlees uit de pan; laat de boter en de stukjes van het vanillestokje in de pan achter. Voeg het honing-sojamengsel toe en laat in 2 min. karamelliseren. Voeg dan de rest van de boter toe. Doe de stukjes varkenshaas terug in de pan. Beweeg de pan heen en weer zodat het vlees rondom bedekt is met de gekaramelliseerde saus. Bak het vlees in 1 min. op middelhoog vuur helemaal gaar. Lekker met de couscous met pruim en rode ui (recept elders op ah.nl) en stoofappeltjes (pot 560 g).

Beoordeel het varkenshaas met honing en vanille recept:

 (10 stemmen)

 
Tags: feestelijk, bakken, varkenshaas, sojasaus, vlees, hoofdgerecht, 4 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande 13 2009

Door:



Reacties

Miss-dianel op 08-01-2013:

Ik ga het vanavond maken, ben erg benieuwd!



12 varkenshaas met honing en vanille
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact