Varkensspiesen met pruimensaus

Recepten > Vlees > Varkensspiesen met pruimensaus

Vlees - Varkensspiesen met pruimensaus

12 varkensspiesen met pruimensaus

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 600 g varkensfilet of varkenshaas
- 1 ui
- 4 dl droge witte wijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 theelepels oregano
- zout
- 1 theelepel (versgemalen) zwarte peper
- 1 zakje gewelde pruimen zonder pit (250 g)
- 1 teentje knoflook
- mespunt cayennepeper
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 eetlepel citroensap

Materialen
- satéstokjes

Bereidingswijze:

Voorbereiden
Satéstokjes in water leggen. Vlees in blokjes van ca. 2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. Marinade roeren van ui, wijn, laurierblaadjes en oregano. Op smaak brengen met zout en zwarte peper. Vlees hierin 2 à 3 uur in koelkast marineren. Pruimen in water 15 à 20 minuten koken tot ze zacht zijn. Pruimen met ca. 2 dl kookvocht pureren en zeven boven pan. Eventueel extra kookvocht toevoegen tot lichtgebonden saus ontstaat. Knoflook pellen en erboven uitpersen en saus aan de kook brengen. Op smaak brengen met zout, cayennepeper en koriander. Van vuur af citroensap door saus roeren. Saus laten afkoelen.

Bereiden
Vlees aan stokjes rijgen en op barbecue in 8 à 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Pruimensaus erbij serveren. Serveren met koolsalade (witte kool, geraspte wortel en zure room) en brood of gepofte aardappel met zure room.

Beoordeel het varkensspiesen met pruimensaus recept:

 (0 stemmen)

 
Tags: wereldkeuken, barbecue, barbecue, grillen, varkenshaas, oregano, varkensfilet, sate, vlees, overige, 4 persoons

Bron: AH Recepten AllerHande juni 2000

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


12 varkensspiesen met pruimensaus
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact