Gemarineerde varkensspiesjes

Recepten > Vlees > Gemarineerde varkensspiesjes

Vlees - Gemarineerde varkensspiesjes

12 gemarineerde varkensspiesjes

 

Aantal personen: 4
Bereidings tijd:
Menugang: overige

Ingrediënten

- 1/2 liter cola
- 3 el sojasaus (flesje 250 ml)
- 50 ml ketchup
- 3 tenen knoflook, geperst
- tabasco (flesje 57 ml)
- 1 el olijfolie
- 2 varkenshaasjes (a 255 g)

Materialen
- 8 satéstokjes, 30 min. in water gedompeld

Bereidingswijze:

Bereiden
1. Schenk de cola in een pan en breng aan de kook. Laat in ca. 15 min. inkoken op middelhoog vuur tot je ca. 100 ml overhoudt. Je hebt dan een stroperige saus. Laat iets afkoelen en meng met de sojasaus, de ketchup en de knoflook. Breng op smaak met tabasco. Roer de olie erdoor. 2. Snijd de varkenshaasjes in stukken van 4 x 4 cm en leg ze in een kom. Schenk de marinade erover. Laat minimaal 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. 3. Rijg het vlees aan de satéstokjes. Gril de spiesjes op de braai in ca. 6 min. net gaar. Keer regelmatig. Lekker met de tomatenrelish (zie recept elders op ah.nl).

Beoordeel het gemarineerde varkensspiesjes recept:

 (30 stemmen)

 
Tags: barbecue, zuid-afrikaans, grillen, sojasaus, tabasco, varkenshaas, sate, satestokjes, saté, vlees, overige, 4 persoons

Bron: AH Recepten Allerhande 05 2010

Door:



Reacties

Nog geen reacties..


12 gemarineerde varkensspiesjes
Print recept

Iedere dag om 15:00 uur een nieuw recept?


of

  © 2009 - 2018 ReceptenVandaag.nl       Links Disclaimer
        Partners Contact