Praktische tips voor in je keuken

De keuken… een plek waar je eigenlijk elke dag wel komt! Is het niet voor het maken van ontbijt, dan is het voor maken van lunch of diner. Veel mensen vinden het heerlijk om uren in de keuken te staan, andere mensen vermijden deze plek juist liever. In deze blog lees je praktische tips voor in de keuken, die zowel handig zijn voor een ervaren kok, maar ook voor een beginner. Alvast veel kookplezier gewenst!

Boodschappen

Ga je eigenlijk dagelijks naar de supermarkt om eten te halen? Dat is helemaal niet nodig. Allereerst is het nadeel hiervan dat je vaak veel meer ingrediënten koopt dan dat je nodig hebt: slecht dus voor de portemonnee. Maar wanneer je bijvoorbeeld maar één keer per week naar de winkel gaat, heb je minder last van dit probleem, simpelweg omdat je minder vaak in de supermarkt te vinden bent. Ook kan het rust geven dat je al weet wat je op een bepaalde dag gaat eten. Als je elke dag opnieuw naar de winkel moet voor ingrediënten, kan het stressvol zijn om steeds een nieuw gerecht te moeten verzinnen. Een weekplanning wat betreft eten kan hier verandering in brengen.  

Servies

Wanneer je een maaltijd hebt gemaakt of bijvoorbeeld een cake gebakken hebt, smaakt dat echt het best op mooi servies. Je geniet namelijk het meest van je eten wanneer je dit kunt opeten met mooie borden en mooi bestek. Ook wat betreft koffie- en theeglazen geldt dit. Kies voor stijlvolle en tijdloze glazen, en je drinken smaakt gelijk een stuk beter. Er zijn verschillende soorten theeglazen, van glazen met bijzondere vormen, tot dubbelwandige glazen, tot dunne theeglazen. Dunne theeglazen liggen lekker in de hand en drinken gemakkelijk. Daarnaast zijn ze ook goed stapelbaar. Ideaal dus wanneer je niet veel ruimte hebt in je keukenkastjes.

Restjes

Heb je net te veel pasta of rijst gemaakt? Kan gebeuren! Je hoeft de restjes niet weg te gooien. Vaak zijn restjes geschikt om te dienen als basis bij een ander gerecht; van een restje pasta kun je bijvoorbeeld een heerlijke pastasalade maken. Of je doet overgebleven groentes in de blender en maakt er een heerlijke en gezonde soep van. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je restjes in te vriezen. Wanneer  je een keer geen zin of tijd hebt om te koken is het heel handig dat je zo iets uit de vriezer kunt pakken.


Blog item delen: