Het gebruik van een warmhoudvitrine

Horeca-apparatuur met een lange levensduur

Vooral in een restaurant is het bijzonder belangrijk dat gerechten lekker warm kunnen worden gehouden waarbij ze niets aan de smaak inleveren. Dat kan in sommige gevallen best moeilijk zijn. Wanneer er voor gasten in een restaurant of hotel een buffet wordt gegeven, kan dat bestaan uit warme en koude gerechten. Hierbij is het nuttig dat de warme gerechten tijdelijk bewaard kunnen worden in een warmhoudvitrine. Door gebruik te maken van de warmhoudvitrine kunnen de gerechtjes heerlijk op de juiste temperatuur worden gehouden. Wanneer ze eenmaal in de vitrine geplaatst zijn, heb je er verder geen omkijken naar.

Het nut van een warmhoudvitrine

Er zijn veel horecagelegenheden of zaken waar grote hoeveelheden eten worden bereid. Het is voor deze gelegenheden een behoorlijke klus om ervoor te zorgen dat deze gerechten op de juiste temperatuur blijven en hun smaak behouden. Dat is tegenwoordig mogelijk door het gebruik van een warmhoudvitrine. Je kunt in de vitrine meerdere soorten warme gerechten bewaren. Daarbij kun je denken aan warme broodjes, warme snacken en soepen. Het verwarmingselement dat zich in de warmhoudvitrine bevindt, zorgt ervoor dat de warme lucht in de vitrine circuleert. Zo wordt ervoor gezorgd dat de etenswaren die in de vitrine staan op de juiste temperatuur blijven. Wat ook een belangrijk pluspunt van een warmhoudvitrine is dat de gerechten die je verkoopt op de juiste manier worden gepresenteerd.

Soorten vitrines om gerechten warm te houden.

Niet alle vitrines, om gerechten te verwarmen, zijn gelijk aan elkaar. Het is vooral belangrijk dat de capaciteit van de vitrines die in horecagelegenheden worden gebruikt, kunnen verschillen. De capaciteit die een vitrine heeft, drukt men uit in liters. Het is mogelijk dat je gebruik wilt maken van een klein model. Als dat zo is, kun je al een vitrine aanschaffen met een capaciteit van 25 liter. Wanneer je een grote vitrine nodig hebt, kun je er ook een nemen met een capaciteit van 160 liter. Wanneer je de vitrines gaat bekijken, kun je er ook een nemen waar je producten erbovenop kunt plaatsen. Hierdoor krijg je een extra opbergruimte voor je producten. Dat is echter niet bij alle vitrines mogelijk. Wanneer de vitrine een glazen bovenzijde heeft, moet je er geen producten op zetten. Zou je wel producten op de bovenzijde plaatsen, dan loop je het risico dat het glas scheurt. Wanneer dat gebeurt, dan moet je alle gerechten die in de vitrine staan, weggooien. Wil je toch op de vitrine producten plaatsen, dan moet je daar bij de aanschaf op letten.

Wanneer je veel producten wilt warm houden

Het is mogelijk om in een vitrine veel producten te plaatsen, maar dan moet je daar vooraf bij de aanschaf rekening mee houden. Maak eerste een indeling van de producten waarvan je denkt dat je die in de vitrine wilt bewaren. Wanneer je dat weet, dan kun je daar de grootte en indeling op aanpassen. Er zijn vitrines die voorzien van rekken die je op verschillende hoogte kunt plaatsen. Dat kan gemakkelijk zijn als je soms andere, dan de gebruikelijke gerechten wilt tonen. Door het verstellen van de rekken kun je er bijvoorbeeld grotere seizoensgerechten in plaatsen. Wil je een veelzijdige vitrine in je zaak hebben, dan kun je het beste er een nemen waarbij het mogelijk is de rekken te verplaatsen.

Het onderhoud van een vitrine die voor het warmhouden gebruikt wordt

Om het bewaren van warm voedsel te bewaren in een vitrine is het logisch dat je ervoor moet zorgen dat het geheel hygiënisch is. Het schoonmaken van een warmhoudvitrine moet gemakkelijk zijn. Voordat je een dergelijke vitrine gaat schoonmaken moet je hem eerst uitschakelen en af laten koelen. Daarna moet je alle losse onderdelen verwijderen. Hierbij kun je denken aan de verstelbare rekken. Deze rekken kun je in een wasbak in een sopje reinigen. Ook de binnenzijde van een vitrine kun je gemakkelijk met een sopje reinigen. Wanneer hij helemaal schoon en droog is, kun je hem weer inschakelen en er weer de gerechten in plaatsen. Je moet de vitrine wel goed schoonhouden, want als je zaak wordt gecontroleerd, dan zal dit een van de punten zijn waarop gelet wordt.

Horeca apparatuur

Wanneer je horeca-apparatuur wilt aanschaffen, dan moet je daar een goede groothandel voor gebruiken. Horeca apparatuur van HorecaRama.nl is zo’n groothandel. De Horeca apparatuur van HorecaRama.nl is bijzonder goed. Er worden alleen producten geleverd van gerenommeerde fabrikanten waardoor je ervan verzekerd bent dat je ze lang intensief in de horeca kunt blijven gebruiken. Op alle producten wordt minimaal 1 jaar garantie gegeven en op sommige zelfs 5 jaar. Bij alle producten krijg je de laagsteprijsgarantie. Het assortiment voor de horecaproducten is bijzonder uitgebreid. Heeft u vragen, neem dan contact op en een van de medewerkers zal uw vraag zeker naar behoren kunnen beantwoorden. Dus zoek niet verder als u horecaproducten nodig heeft en ga naar HorecaRama.


Blog item delen: