Een maaltijd opfleuren met een alcoholische drank

Drink graag een wijntje op een warme zomerdag of toch een liever een gekoeld biertje? Op een feestje drink ik graag een gemixte drank bijvoorbeeld een mojito of een Bacardi cola. Drank heeft op zulke dagen toch een speciaal plekje in ons hart. Maar drank kan je maaltijd ook een extra boost geven.

Voedsel combineren met drank

Door de jaren heen heb je vast van de meest bekende combinaties gehoord zoals bijvoorbeeld de wijn en kaas, bier en bittergarnituur, of steak en een goede rode wijn. Het water loopt mij al in mijn mond door de gedachte alleen.
Maar ik wil je ook graag wat nieuwe tips geven. Wist je dit bijvoorbeeld al?

Pittig voedsel

Bij een lekkere taco, een Mexicaans stoofpotje of een pittige kippenpoot moet je goed nadenken over welke drank je hierbij serveert. Je moet even bij de drank stilstaan, omdat je niet zo willen dat de smaak van de drank de smaak van het eten zou wegnemen. Omgekeerd is dit ook niet te bedoeling. Dus wanneer je iets pittigs eet kan je bijvoorbeeld denken aan een biertje die ook iets meer pit heeft.

Gekruid voedsel

Het eten op een zomerse barbecue is bijna altijd zeer zwaar gekruid. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid zout, de smaak van gemarineerde spareribs en al die verschillende speciale barbecue kruiden. Om hier bovenop te komen heb je wederom weer een bijzonder drankje nodig. Bij dit proces is mijn motto ´van proberen kan je leren´. Je kunt aan je vrienden of familie vragen om speciaal bier mee te nemen om op deze manier samen uit te vinden wat er goed bij elkaar past. Een tip van mij is een biertje dat ook een soort kruidige/rokerige ondertoon heeft, namelijk een stout.

Onvergetelijke smaak reacties in je mond

Het ene drankje kan ook een effect hebben op het voedsel. Zoals bij zoute nacho´s en een gekoeld dorstlessend biertje. Door dit effect is het, maar moeilijk te stoppen. Combinaties zijn echt eindeloos en vragen alleen een klein beetje creativiteit en durf. Laatste zomer heb ik ook geëxperimenteerd en toen kwam ik bij de combinatie van een fris zomers drankje waarbij je de drank slechts een zoet smaakje met zich meebrengt samen met een fruitdessert. Ook vind ik de smaak van een vettige vis en een koolzuurrijk biertje een smaak die je een keer geprobeerd moet hebben. Om teleurstelling te voorkomen vermeld ik geen namen van de dranken die ik toen mixte. Niet iedereen heeft tenslotte dezelfde alcoholische dranken in de supermarkt staan. Maar probeer het gerust met de dranken die bij jou tot beschikking staan in de winkel.

Waar ik laatst mijn drank besteld heb

Heb je geen supermarkt in de buurt of wil je, je drank liever online aanschaffen dan kan dat natuurlijk ook. Laatst heb ik dit ook gedaan op de site van Top Drinks. Ik was aangenaam verrast over het aanbod van deze site en de aanbiedingen die ze hadden. Zo hebben ze niet alleen maar verschillende wijn, bier, sterke dranken, likeuren en zelfs alcoholvrije dranken. Maar ze hebben ook nieuwe dranken waar ik nog nooit niet van gehoord heb. En dit maakte mij zo enthousiast dat ik er meteen een paar geprobeerd heb. Ik heb het Engelse biertje Dig Brew uitgeprobeerd en ik zou deze graag nog eens proberen. Mijn vriend was er helaas iets minder van onder de indruk. En dat is niet erg, want smaken verschillen tenslotte.
Maar mocht je graag andere Topdrinks reviews lezen dan kan je deze link volgen. Op deze site zijn er nog veel meer reviews te lezen. Ik wens je heel veel succes met het uitproberen van dranken bij je maaltijd. Het geeft mij altijd net die extra smaak om nog meer te genieten van een overheerlijke maaltijd. En vergeet niet… Geniet ervan!


Blog item delen: