Slim afvallen in coronatijd

Wil jij 2022 gezond beginnen? Wacht niet langer en ga het jaar slank in! Als je dit jaar wat kilo’s kwijt wil raken, is het slim om je leefstijl aan te passen. Belangrijke factoren om je gewicht onder controle te houden zijn gezonde voeding, voldoende sport en beweging en een goede nachtrust. Hierdoor heb je aanzienlijk minder kans op hart- en vaatziekten, gewrichtsklachten en diabetes type 2.

Overheerlijke wokgerechten

Als je gezond eet, houd je verantwoord afvallen veel langer vol en voel je je energiek en fit. Een makkelijke methode om - zonder hongergevoel - op een verantwoorde wijze af te vallen, is met natuurlijke voeding. En hoe kan dat nu beter dan met overheerlijke wokgerechten?

Slim afvallen

Wokken of roerbakken is een handige manier om binnen een handomdraai lekkere en voedzame maaltijden op tafel te zetten. Van Thaise roerbakschotels tot pittige kip met paksoi: je geniet supersnel van de lekkerste maaltijden. De vitamines van de groenten blijven behouden, omdat je het gerecht slechts kort verhit. Je hebt bovendien maar een kleine hoeveelheid olie nodig en je gerecht is in sneltempo klaar!

Welke wokpan kies je?

Met een wokpan bereid je gemakkelijk gezonde gerechten. Het is snel en je kunt alle groenten gebruiken die je maar wilt. Kortom, een echte musthave voor iedere kookfan! Wanneer je op zoek bent naar een hoogwaardige pan, is het slim om voor een exemplaar met een hoge schuine rand te kiezen. Zo blijft de warmte in de wokpan en versnelt het kookproces aanzienlijk. Wanneer je voor een exemplaar met keramische anti-aanbaklaag kiest, kleeft het eten minder snel aan de pan en gebruik je veel minder olie.

Supergezond: grillen!

Ook grillen is één van de gezonde manieren om te koken. Als je gaat bakken, hoef je de ingrediënten slechts licht in te wrijven met een lichte marinade of olie. Met een grillpan loopt de overtollige olie weg tussen de ribbeltjes van de pan. Zo krijg je veel minder vet binnen!

Grillgerechten

Wat dacht je van een heerlijk stukje kip, vis of overheerlijke frites en grillpanpizza’s? Tover verrassende gerechten op tafel en laat je vrienden en familie meegenieten! Wanneer je thuis geen oven hebt, kun je met behulp van een grillpan de heerlijkste pizza’s klaarmaken.

Buon appetito

Voordat je begint te bakken, zet je de tomatensaus klaar en rol je het deeg uit op bakpapier. Als de grillpan goed heet is geworden, bestrijk je het deeg met olijfolie en leg je deze (met het papier naar boven) op de ribbeltjes van de pan. Daarna haal je het bakpapier er meteen af en bak je het deeg een paar minuten, totdat het er lichtbruin uitziet. Haal vervolgens de deegbodem uit de pan, draai deze om met de gebakken kant naar boven en bestrijk deze licht met de saus. Bestrooi de pizza daarna met verse ingrediënten als ham, kaas en salami en bak deze twee à drie minuten, totdat de kaas is gesmolten en de bodem gaar is. Buon appetito!


Blog item delen: