Koffie; onmisbaar op kantoor

Nu denk jij waarschijnlijk: dit gaat toch een oneindige lijst worden? Met een eigen kantoor heb je nu eenmaal veel zaken nodig om jouw bedrijf en personeel goed te laten functioneren. Het is dus wel belangrijk om over bepaalde zaken goed na te denken. Vooral als je een startend bedrijf bent en net een nieuw bedrijfspand gaat betrekken. Na het lezen van dit artikel draait jouw bedrijf als een geoliede machine!

Bepaal jouw stijl

Als je een nieuw pand betrekt, is het waarschijnlijk nog helemaal leeg en kaal. Het voordeel hierbij is dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je ermee wilt doen. Maak het dus echt jouw bedrijf en geef het de identiteit van jouw onderneming. De uitstraling, het logo en de huisstijl moet helemaal overeenkomen met waar jij voor staat. Zo zullen jouw klanten en personeel zich er meteen thuis voelen. Nadat je dit duidelijk hebt kun je gaan nadenken over het meubilair. Comfort en kwaliteit is hierbij erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat jouw personeel rugklachten overhoud aan het meubilair, dus investeer in goede meubelen. Goedkoop is duurkoop, dat geldt zeker voor kantoormeubelen!

Schaf alle apparatuur aan

Een modern bedrijf kan natuurlijk niet zonder de juiste apparatuur. Pc’s, toetsenborden, muizen, printers en telefoons. Dit zijn allemaal voorbeelden van waar jouw personeel veel gebruik van gaat maken. Maar ook een koelkast, waterkoker en koffieautomaat zijn belangrijke apparatuur. En natuurlijk alles aan apparatuur en machines die bij jouw specifieke vakgebied komen kijken. Om jouw personeel helemaal tevreden te houden kun je gebruik maken van een koffieservice, zo weet je zeker dat je nooit zonder koffie zit. Ook verlichting kan zorgen voor meer sfeer en een beter functioneren. Laat dus voldoende licht binnenkomen of zorg voor bureaulampen. Let wel op dat je de elektriciteit en telefoon/internetverbinding niet vergeet.

Houdt het schoon

Een van de klusjes die liever vergeet, is natuurlijk schoonmaken. Toch is het doen van de afwas, het schrobben van de vloer of het boenen van de ramen iets wat niet vanzelf gaat. Als je het kunt veroorloven, kun je ervoor kiezen om hier een extern bedrijf voor in te schakelen. Als dit niet het geval is, zou je een aantal schoonmaakspullen in huis moeten halen. Voorbeelden hiervan zijn vegers, stofzuigers, dweilen, allesreinigers en ga zo maar door… Zorg voor voldoende afvalbakken, zodat jouw personeel hun bureau en omgeving zelf ook schoon kunnen houden.


Blog item delen: