Het begint allemaal met een goed ontbijt!

Je lichaam heeft vocht, vezels en vitamines nodig voor energie. Als je ‘s ochtends je dag begint, is het ongeveer 12 uur geleden dat je voor het laatst wat hebt gegeten. Het is dus belangrijk om je lichaam weer te activeren met een krachtig ontbijt. Dankzij een goed ontbijt krijgt je je lichaam weer energie en voel je je beter. Het is niet voor niets de belangrijkste maaltijd van de dag. ’s Nachts gaat je spijsvertering daarnaast op een laag pitje, door je dag met een stevig ontbijt te beginnen, wordt ook je stofwisseling weer sneller.

Vooral wanneer je vaak sport, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende koolhydraten, vezels en eiwitten binnen krijgt. Koolhydraten heb je nodig voor energie. Eiwitten zijn noodzakelijk voor het herstel van spierweefsel en zorgen er tevens voor dat er geen spiereiwit wordt afgebroken. Van vezels kun je langer van je energie genieten.

Een goed en gebalanceerd eetpatroon en voldoende beweging, zijn de basis voor een fit lichaam. Maar wat is nu precies een gezond ontbijt? Belangrijk is om onnodige vetten en suikers te vermijden. Ontbijtproducten met veel suikers en vetten geven maar voor een korte periode energie en bevatten vaak veel calorieën.

Het is echter niet altijd even makkelijk om goed gebalanceerd en lekker te ontbijten. Daarom biedt De Fitnesswinkel 5 tips voor een snel en gezond ontbijt.

1.Yogurth/kwark en fruit

Ben je op zoek naar een licht ontbijtje, kies dan voor een bakje yogurth of kwark. Met wat vers fruit krijgt je yogurth een extra boost en een fijne smaak. Natuurlijk ook boordevol vitamines.

2. Smoothie

Er is niets zo makkelijk als een smoothie in de ochtend. Je kunt eindeloos combineren met: fruit, groente, superfoods en kruiden. Een goede smoothie bevat veel vezels, energie en vitamines.

3. Gekookt ei

Heb je niet veel tijd in de ochtend, kook dan een eitje de avond van te voren en bewaar deze in de koelkast. Je kunt je ei gewoon zo eten, maar is natuurlijk ook heerlijk op volkoren brood of een cracker.

4. Overnight oats

Een recept wat ik zelf regelmatig eet, is overnight oats. Dit is gewoon havermout dat je een avond van te voren klaarmaakt. Er zijn talloze variaties, maar zelf vind ik havermout met appel en kaneel het lekkerst. De havermout meng ik een avond van te voren met fruit, eventuuel noten, kruiden, water en soja melk. Je kunt uiteraard eindeloos combineren.

5. Bananen pannekoek

Heb je iets meer tijd, dan is dit paleo recept erg lekker. Het bevat redelijk wat calorieën, maar ook talloze eiwitten en vitamines. Het recept is erg simpel: je prakt 1 rijpe banaan en voegt hier 2 eieren aan toe. Kort op het vuur en je hebt een heerlijk ontbijtje.

Wil je naast een gezonde levenstijl ook meer gaan bewegen? Kijk dan op http://defitnesswinkel.nl voor meer goede tips, sportvoeding en alles wat je nodig hebt om je levenstijl een gezonde boost te geven.


Blog item delen: