De juiste wijn maakt hét verschil

Lekker eten is puur genieten, maar vergeet zeker niet om de juiste wijn bij je gerecht te serveren. Dit is minstens even belangrijk om de smaakbelevenis compleet te maken en je zintuigen volop te verwennen. Maar hoe kies je de beste wijn uit? Je ontdekt het in dit artikel!

Waarom is de juiste wijn serveren zo belangrijk?

Wijn past bij elk gerecht, maar het is belangrijk dat je de juiste soort wijn kiest. Als je een verkeerde keuze maakt, kan het de smaak van je voeding namelijk teniet doen. Indien je voor wijn kiest dat perfect bij je gerecht past, laat het je eten nog beter smaken. De soort die je kiest beïnvloedt dus de gehele smaakbelevenis.

Hoe vind je de geschikte wijn?

Als je graag een lekkere wijn voor bij je gerecht wilt vinden, helpt het om de reviews te bekijken van diverse wijnen in een webshop, zoals Wijnvoordeel. Mensen zullen je daar bepaalde soorten aanraden en andere soorten afraden. Daarmee weet je echter alleen maar welke wijntjes lekker zijn en niet welke er goed passen bij je gerecht. Daarom geven we je hieronder een overzicht van welke wijn je kan gebruiken bij welke smaken.

Zure gerechten

Wijnen hebben een lichte tot hoge zuurtegraad waardoor ze goed bij zure gerechten passen. Als je maaltijd erg zuur smaakt, neem je wel het best een wit wijntje. Deze hebben hogere zuren als rode wijnen en passen er dus beter bij. Wil je toch liever rode wijn? Kies dan voor een wijn die fruitig is. Er zijn dus veel mogelijkheden. Het enige wat je echt moet vermijden is een tanninerijke wijn.

Pikante gerechten

Ben je van plan om pikant te eten? Dan kan je niet zomaar elke wijn kiezen. Een lichtzoete witte wijn past er in dat geval wel goed bij. Ook een tanninerijke rode wijn, zoals een Bordeaux wijn is dan een goede optie.

Zoute gerechten

Als je zoute gerechten met wijn wilt combineren, moet je opletten. Want wanneer er teveel zout in je gerecht zit, kunnen tanninerijke wijnen harder worden en lichte wijnen wat van hun smaak verliezen. Is je gerecht maar een klein beetje zout? Dan kan je wel voor dit soort wijnen kiezen.

Zoete gerechten

Een lekker suikerrijk nagerechtje komt het best tot zijn recht wanneer je een wijn gebruik die zoeter is dan het gerecht. Als dat niet het geval is, kan je wijn bitter of zuurder smaken, dus het is belangrijk om hierop te letten. Wijnen die vast goed passen bij een suikerrijk nagerechtje zijn: een Riesling Kabinett, een Moscato of een zoete dessertwijn, zoals Pedro Ximinéz, Sauternes of Monbazillac.

Wijn kopen bij Wijnvoordeel

Welke wijn je ook koopt voor bij je gerecht, het is belangrijk om dit te doen bij een betrouwbare winkel. Een goed voorbeeld hiervan is Wijnvoordeel. Je merkt meteen aan de tal van positieve Wijnvoordeel reviews dat je er zorgeloos je wijn kan kopen. Doordat het een online webwinkel is maak je het jezelf ook makkelijk.

In deze betrouwbare webshop kan je bovendien heerlijke wijnen vanuit verschillende streken en uit diverse landen kopen. De kans is dus groot dat je er het beste wijntje voor bij je gerecht terugvindt!


Blog item delen: