5 aandachtspunten bij een keramische pan kopen

Pannen zijn er in allerlei soorten en maten. Wie op zoek gaat naar een nieuwe pan, komt vast en zeker ook een aantal keramische pannen tegen. Deze pannen worden veelvuldig verkocht. Dit komt vooral doordat eten er niet snel in aankoekt. Hierdoor maak je een keramische pan makkelijk en snel schoon. Ben je overtuigd van de voordelen? Dan wil je zelf mogelijk wel een keramische pan kopen. De onderstaande 5 aandachtspunten helpen hier een handje bij.

1. Eten dat je erin wilt bereiden

Voordat je een keramische pan koopt, raden wij je aan te kijken welk eten je erin wilt bereiden. Als je een pan zoekt om vlees in te bereiden, kom je waarschijnlijk al snel bij een keramische koekenpan uit. Wil je een pan gebruiken om te wokken? Dan is een koekenpan niet de beste keuze. Door de lage randen van deze pan gaat de inhoud er sneller overheen. Voor wokken is het dan ook beter om een keramische wok te gebruiken.

2. Afmetingen van de pan

Weet je inmiddels waar je een keramische pan voor wilt gebruiken? Dan ben je er nog niet. Je moet namelijk ook naar de afmetingen van een pan kijken. Niet iedere keramische pan is namelijk even groot. Om te bepalen wat de juiste afmetingen zijn, kijk je vooral naar jouw gezinssamenstelling. Woon je met vier of meer personen in een huis? Dan is het handig als je grote pannen hebt. Je hoeft dan bijvoorbeeld niet meerdere koekenpannen te gebruiken om vlees te bereiden.

3. Dikte van de bodem

De dikte van de bodem is ook een belangrijk aandachtspunt bij keramische pannen kopen. Als de bodem van zo’n pan dik genoeg is, wordt de warmte namelijk beter verspreid. Dit komt de kwaliteit van het eten alleen maar ten goede. Een koekenpan keramisch met dikke bodem gaat bovendien een stuk langer mee dan een pan met een dunne(re) bodem. De bodem trekt namelijk minder snel krom, waardoor je de keramische pan langer kunt gebruiken.

4. Warmtebron

Koop nooit een nieuwe pan zonder te kijken naar de warmtebronnen waar deze geschikt voor is. Je kunt namelijk niet iedere pan maar zo op elke warmtebron gebruiken. Kook je op inductie? Dan moet de bodem van een pan bijvoorbeeld magnetisch zijn. Gelukkig kun je de meeste keramische pannen op vrijwel iedere warmtebron gebruiken. Uiteraard kan het geen kwaad om hier extra op te letten.

5. Handgrepen

Tot slot raden wij je aan naar de handgrepen van een keramische pan te kijken. Waarom dit van belang is? Omdat het niet wenselijk is als deze warm worden wanneer je aan het koken bent. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het allerminst. Er zijn namelijk ook keramische pannen waarvan de handgrepen warm worden. Koop bovendien altijd een keramische pan met een stevige handgreep.


Blog item delen: