Eten en drinken of vreten en zuipen?

Mannen en vrouwen verschillen een hoop. We vinden het belangrijk dat beide groepen dezelfde rechten en kansen krijgen. Het zijn vooral de mannen die plaats moeten maken voor de vrouwen. En dat is ook goed, tot op zekere hoogte. Ook de eetcultuur van mannen en vrouwen verschilt, in hoeverre kun je die met elkaar combineren?

Snacks, bier en voetbal

Dat is waar de meeste aan denken als het om mannen en eten gaat. Wedden op Eredivisie en direct daarna de frituurpan of airfryer aan. Een krat pils naast de bank en de wedstrijd kan beginnen. Veel luxer dan een zak chips en mini snacks zal het niet worden. Een stereotypisch beeld zou je zeggen, maar als het geen voetbal is, dan wel darten of Formule 1. Het gaat hier dus niet om het eten en drinken. Het gaat hier meer om het kijken van sport. Komisch dat al die mannen daar wat mee hebben, en dan op de bank snacks gaan eten. Dat doen de vrouwen wel anders.

Hapjes, wijn en kletsen

Iets wat de gemiddelde vrouw maar al te graag combineert. Geen gelul over transfers, hier worden de laatste roddels besproken. Uiteraard gebeurt dat in het gezelschap van zorgvuldig bereidde borrelgerechten die netjes op een daarvoor gemaakte borrelplank op tafel komen. Of het nou op een terras gebeurt, of toch liever thuis maakt voor de vrouwen niet uit. Zij zullen zich toch opmaken. Het gaat om de sfeer, daar hoort naast luxe lekkernijen en zoete wijn ook een verzorgd uiterlijk bij. Anders ben jij het volgende onderwerp dat besproken wordt.

Vrouwen bij de mannen

Maar wat als de volgende Champions League finale naast jouw vrienden, de vriendinnen van je vrouw ook komen, zitten de mannen daarop te wachten? Zodra de eerste lading frikandellen tevoorschijn komt, zo ook de eerste onsmakelijke blikken van de vrouwen kant. Er is ruimte voor commentaar, maar wel als dit van de televisie komt, niet van je vriendin. Terwijl ze van alles te kort komen blijven ze maar door de wedstrijd heen praten. Je begint je kapot te ergeren en zegt er iets van, de rest is geschiedenis. De intentie van deze samenkomst was het hebben van een gezellige avond. Door eten, drinken en een bezigheid te verzorgen creëert men sfeer. Maar botsen de meningen over wat er gedaan en gegeten moet worden creëert men ook sfeer, echter zal het niet gezellig zijn.

En andersom?

Maar wat als je het omdraait? Stel dat de mannen bij de vrouwen op het terras komen zitten, wat zou dan de uitkomst dan zijn? Aangezien het terras voor beide toegankelijk is, gaan we een andere setting bespreken. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat mannen aanschuiven bij een vrouwen avond, gaan we toch een eventuele uitkomst van deze bijeenkomst bespreken. Het is dan niet meer echt een vrouwenavond, maar goed, met vrouwen erbij kun je ook niet echt voetbal kijken. Bij binnenkomst wordt je neus bestormd door een parfum lucht, je gaat zitten. Verbaasd kijk je naar het eten dat al op een plankje klaar stond. Het ziet eruit alsof het is gemaakt om naar te kijken. Dat maakt het voor een man niet minder lekker, hij moet tenslotte iets hebben dat tegen die zoete witte wijn op weegt. Zodra je je hand uitsteekt word je met een tik bestraft, er moet nog een foto worden gemaakt. Zodra de gesprekken naar boven komen, zo ook de verveling bij jou en eventuele vrienden. Over jurkjes en streken van ‘vriendinnen’ kun je niet meepraten.

Omarm de verschillen

Oké, dus de mannen moeten gewoon iets te vreten en te zuipen hebben. De vrouwen moeten eten en drinken hebben van hogere kwaliteit, de setting bepaald of het gezellig is. De verschillende behoeftes die bij een samenkomst van vrienden/vriendinnen horen, botsen te veel voor gezelligheid. Verschillen omarmen en zo nu en dan afstand nemen klinkt zo gek nog niet.


Blog item delen: