Uiteten gaan als vegan: dit zijn onze tips

Als vegan heb je het beste voor met de dieren en de planeet. Maar wanneer je eens lekker uiteten wilt gaan, kan dat nog best eens lastig zijn. Want de meeste mensen zijn nu eenmaal niet vegan en de meeste restaurants bieden ook niet. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om alsnog heerlijk uiteten te gaan. En zelfs zonder dat je met van alles rekening moet houden. En daar vertellen we je graag meer over. 

De beste optie: een goed vegan restaurant vinden 

De eerste optie is om een vegan restaurant te vinden. En dan moet het natuurlijk wel een goed vegan restaurant zijn. Helaas zijn er aanzienlijk minder vegan restaurants dan normale restaurants. Maar dat mag de pret niet drukken. Steeds meer mensen kiezen ervoor om vegan te worden. En dat betekent ook dat er steeds meer aanbod in vegan restaurants komt. Neem bijvoorbeeld dit vegan restaurant in Breda. Hier worden niet alleen heerlijke vegan gerechten geserveerd. Maar er wordt ook rekening gehouden met waar de ingrediënten vandaan komen. Daardoor werkt het bedrijf ook aan de minimalisering van de ecologische voetafdruk.  

Online kun je vaak al veel vegan restaurants vinden. En er zijn zelfs verzamelwebsites van vegan restaurants. Op deze manier heb je vast al snel een nieuw vegan restaurant gevonden die je kunt bezoeken. 

Bezoek bepaalde soorten restaurants 

Er zijn bepaalde restaurants die veel vegan gerechten serveren, maar ansich niet vegan zijn. Denk bijvoorbeeld aan sushi. Bij veel sushi restaurants vind je veel gerechten die vegan zijn. Sushi waar bijvoorbeeld alleen groenten in zit is volledig vegan. En zo zijn er nog meer soorten restaurants waar je veel vegan zult vinden. 

Denk vooraf na over gerechten die vegan zijn 

Dit is misschien een voor de hand liggende optie. Maar je kunt best uiteten gaan bij normale restaurants. Maar dan dien je vooraf goed na te denken over gerechten die vegan zijn. Het is handig om een lijstje te maken met vegan gerechten die je er altijd bij kunt pakken. Je weet in dat geval al snel wat lekker gerechten zijn die volledig vegan zijn.  

Vraag het personeel van het restaurant op tips 

Je kunt natuurlijk ook het personeel van het restaurant even vragen naar de beste vegan gerechten die geserveerd worden. Zij weten als geen ander wat gerechten zijn die niet alleen vegan zijn, maar ook het lekkerst.  


Blog item delen: