Google Glass in de keuken

De tijd staat niet stil de keuken. Onze keukens worden steeds moderner en zien voorzien van vele technische hoogstandjes. Ook de komst van draagbare technologie brengt nieuwe mogelijkheden met zich mee. ISS Catering Services, voedselfabrikant Nestlé Professional en it-bedrijf Magnus verkennen momenteel wat Google Glass zou kunnen toevoegen in de keuken.

Handenvrij recepten volgen

Een voor de hand liggende toepassing voor bril van Google is het volgen van recepten tijdens het koken. Een groot voordeel hiervan is dat de handen vrij blijven om te koken omdat de Google Glass met de ogen bediend kan worden. Dit voorkomt dat een laptop, telefoon of tablet met vieze vingers beroerd moet worden om bijvoorbeeld naar beneden te scrollen voor een recept.

Snel toegang tot extra informatie

Daarnaast zien de ontwikkelaars mogelijkheden in het scannen van barcodes van producten met Google Glass. Hierdoor krijgt de gebruiker meer informatie over het product en passende recepten toegestuurd. Koks die nu al experimenteel met Google Glass werken krijgen een video binnen van een culinair adviseur van Nestlé Professional die hierin uitleg geeft.

Nog even geduld als je met Google Glass aan de slag wilt

Er liggen dus genoeg mogelijkheden voor Google Glass in de keuken. Het is echter nog even wachten voor deze bril ook op de consumentenmarkt verschijnt. Wellicht zal dit nog dit jaar zijn. De adviesprijs zal waarschijnlijk ronde de 500 euro komen te liggen. Bekijk deze video om meer te zien van de mogelijkheden van Googles slimme bril bij het koken.


Blog item delen: