Zo kun je comfortabel dineren in de tuin!

Het zomerseizoen komt er weer aan en dat maakt het erg leuk om samen in de tuin te eten. Voordat je dit kunt gaan doen is het belangrijk om van te voren plannen te maken voor een gezellig tuin diner. Of dit nu met je gezin, vrienden, huisgenoten, familie of vrienden is, is het belangrijk om de voorbereiding zo te doen dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft. Daarom komen er in dit blog een aantal punten die je mee kunt nemen naar het volgende tuin diner!

Soorten diner

Voordat je gaat beginnen met het organiseren van een diner in de tuin kun je het beste eerst bepalen wat je voor een diner wilt geven. Wil je een diner van 3 of 5 gangen, tapas, barbecue of salades. Door dit van te voren te bekijken zie je of je eventueel horeca apparatuur nodig hebt wanneer je een specifiek thema of land hieraan wilt verbinden. Dan kun je bijvoorbeeld dan vragen of iedereen iets maakt en mee wilt nemen om de recepten tijdens het eten met elkaar uit te wisselen. Daarnaast weet je dan of je eventueel een ijsblokjesmachine moet aanschaffen voor cocktails en/of andere koude gerechten.

Verzorg fijne zitplekken

Als je graag regelmatig buiten wilt gaan eten met je vrienden, huisgenoten of gezin kun je eens gaan kijken naar fijne tuinmeubelen. Door hierin te investeren kun je afscheid nemen van klapstoelen of plastic stoeltjes en genieten van een comfortabele zitplek bij het eten die lang mee gaat. Daarnaast heb je ook veel loungesets voor het dineren, die hoger zijn dan een normale lounge set waardoor je gewoon aan tafel kunt gaan zitten. Wanneer je liever niet een hoop geld wilt uitgeven aan een tuinset kun je er ook voor kiezen om een aantal nieuwe kussens aan te schaffen.

Tafel

Naast het verzorgen van zitplekken is het fijn om met z’n alle te eten aan een grote tafel. Omdat de tafel in de tuin staat is het van belang dat het stabiel staat op een stevige ondergrond. Het is namelijk erg zonde van de tegels wanneer de drankjes omvallen wanneer er tegen de tafel aan wordt gestoten en je achteraf een hoop plekken op de grond hebt zitten. Als je geen grote tafel tot je beschikking hebt, maar wel een diner wilt geven met verschillende hapjes verspreid de gerechten dan over het gehele aanrecht in de keuken.

Aankleding

Wanneer je hebt gekeken naar de opstelling van de tafels is het leuk om de tafel gezellig aan te kleden. Doe dit door het servies alvast klaar te leggen op een mooi tafelkleed met bijpassende placemats. Wanneer je dit hebt neergelegd en er is nog ruimte over kun je de tafel aankleden met kaarsjes en bij een lopend buffet zelfgemaakte menukaarten. Mocht je voor een bepaald thema hebben gekozen is het erg leuk om dit met de decoratie te laten zien. Dit kan erg simpel blijven, door bijvoorbeeld afbeeldingen uit te printen en op te hangen.

Weer Management

Voordat je alles buiten gaat installeren is het slim om van te voren de weerberichten even goed te bekijken. Wanneer je ziet dat het kan gaan regenen of de zon volledig in de zon staat kun je een parasol neerzetten. Daarnaast kun je niet al het eten in de zon hebben staan wanneer je het hebt neergezet. Leg hier een doek overheen of een dienblad om het eten te beschermen tegen de zon of ongedierte in de tuin.


Blog item delen: