Groene smoothie recepten

Inmiddels zijn smoothies haast niet meer weg te denken uit ons leven. Je kunt gemakkelijk thuis een smoothie maken, maar ook gewoon bij een tentje om de hoek kopen. Smoothies zijn zo populair omdat je het geheel naar je eigen smaak kunt maken! Liever een zoete smoothie? Dan kun je aardbeien en bananen gebruiken. Wil je liever aan je dagelijkse dosis vitamines en mineralen komen? Dan kun je er ook voor kiezen om fruit met groenten te combineren. Alles is mogelijk!

Hoe maak je een groene smoothie?

Smoothies zijn heel eenvoudig in je eigen keuken te bereiden. Een belangrijk apparaat om een smoothie te maken is een blender. Verder kun je met vanalles variëren! Voor een groene smoothie zijn een paar ingrediënten essentieel om de mooie kleur te krijgen. De groene kleur van je smoothie geeft aan dat er rauwe groene groenten in zijn verwerkt. Zo geven vooral spinazie, boerenkool en andijvie de mooie groene kleur aan jouw zelfgemaakte smoothie. Wanneer je één van deze drie combineert met één of twee stuks fruit, extra groenten en water of plantaardige melk, heb jij je groene smoothie zo gemaakt. Schenk jouw smoothie over in een flesje of shakebaker en je hebt de volgende dag een snack voor onderweg!

Zijn groene smoothies gezond?

Groene smoothies zijn echte vitaminebommetjes doordat je er rauwe groenten in verwerkt. Op deze manier blijven alle gezonde enzymen, vezels, mineralen en vitaminen van de groenten goed bewaard. Deze gaan bijvoorbeeld verloren wanneer je groenten verhit, bakt of kookt. Door de combinaties die je kunt maken met fruit en andere groentes, is deze smoothie een perfecte manier om aan je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente en fruit te komen. Door regelmatig je eigen groene smoothies te maken en te drinken kun je je energieker en vrolijker voelen. Ook zijn groene smoothies ontzettend goed voor je huid en de glans van je haar. Door de rauwe groenten, zitten deze drankjes vol met antioxidanten. Dit stofje gaat veroudering tegen! Zo kunnen groene smoothies dus ook nog je rimpels verminderen. Daarnaast zijn deze smoothies goed voor je hart en bloedvaten. Dit komt onder andere omdat fruit en groenten bloeddrukverlagend werken.

Afvallen met groene smoothies

Naast dat je met groene smoothies dus veel gezonde vitamines en mineralen binnen krijgt, kan dit drankje ook bijdragen aan gewichtsverlies! Rauwe groenten en vers fruit zijn laag in calorieën, waardoor je een groene smoothie goed als ontbijt, lunch of tussendoortje kunt nemen. Doordat deze smoothies veel voedzame producten bevatten, houd je langer een vol gevoel en zul je dus minder snel grijpen naar een ongezonde snack. Daarnaast zorgen groene smoothies er ook voor dat je stofwisseling beter werkt. Een groot voordeel hiervan is dat je meer energie verbrandt en je een minder opgeblazen gevoel krijgt. Het verbranden van energie zorgt ervoor dat je overtollig vet verliest. Al met al is afvallen met groene smoothies dus perfect om op een gezonde manier het getal op je weegschaal naar beneden te krijgen. Omdat je jouw groene smoothie volledig zelf samen kunt stellen naar jouw smaak, zijn ze ook nog eens ontzettend lekker!


Blog item delen: