De beste fingerfood hapjes voor de zomeravond

Met de zomer op komst is het weer tijd om nieuwe recepten uit te proberen. De smaak van de zomer staat in het teken van heerlijke verse ingrediënten. Neem snel een kijkje in ons lijstje met favoriete finger food recepten voor een nazomer avond met vrienden of vriendinnen. 

De volgende gerechten zijn perfect voor een gezellig avondje thuis. Bijvoorbeeld om die nieuwe film te kijken of gewoon tijdens het bijpraten. Daarbij is fingerfood ideaal als graag een pokeravond organiseert met vrienden. Of je nu ouderwets poker speelt met een set speelkaarten of online video poker via een online casino zoals Casino777. De hapjes zijn gemakkelijk te bereiden zodat je niet al te veel tijd in de keuken verspilt. Een gezellige zomeravond is immers het ideale moment zo veel mogelijk tijd met familie en vrienden door te brengen.

De Italiaanse vlag

Groen, wit, rood en voilà je hebt de Italiaanse vlag op een bordje! Als liefhebber van de Italiaanse keuken ben je vast bekend met antipasta, nou dit gerechtje hoort hier zeker bij. Men neme een aantal satéprikkers, bolletje mozzarella, verse basilicum en cherry tomaatjes. Was de ingrediënten goed en dep ze droog. Vervolgens kan het samenstellen beginnen. Steek een cherry tomaatje, een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum op de satéprikker. Deze fingerfood smaakt al heerlijk op zichzelf, maar je kunt het uiteraard afmaken met een beetje extra vierge olijfolie, peper en zout.

Aardbeien salsa

Het is net als chips en dip, maar dan net even anders. Met het zomerweer op komst zien we de boeren weer steeds vaker verschijnen, zowel op de markt als langs de weg. Profiteer van het verse zomerfruit en maak een heerlijke aardbeien salsa compleet met kaneelchips. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en breng eventueel op smaak met wat honing of suiker. Neem vervolgens een aantal tortilla’s en snijd ze in driehoeken. Meng in een kom wat suiker, kaneel en gesmolten boter. Bestrijk de tortilla chips aan beiden zijden met dit kaneel-suikermengsel en bak ze voor ongeveer 10 minuten op 200 graden tot ze goudbruin zijn. Extra tip: De aardbeien salsa smaakt nog lekkerder met wat verse mint of basilicum!

Hete saucijzenbroodjes

Wat dit gerechtje ongelofelijk makkelijk maakt is dat je gewoon kant-en-klaar bladerdeeg kunt gebruiken. Vervolgens is het alleen nog maar een kwestie van het gehakt maken. Hiervoor gebruik je natuurlijk gehakt, een ei, paneermeel, ui en knoflook. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en nu voor de twist, voeg wat pit toe met je favoriete hete saus. Dit kan zijn Sriracha, sambal of gewoon een hot sauce. Bak de hapjes af volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Bruschetta met burrata

Het mooie van bruschetta is dat het ontzettend makkelijk is om te maken en toch smaakt het alsof je uren in de keuken hebt staan zwoegen. Wat belangrijk is voor een goede bruschetta is de kwaliteit van de ingrediënten. Ga dus liever niet voor afbakstokbrood maar wip even langs versafdeling in de supermarkt of de bakker voor een vers stokbrood of ciabatta. Nu is het tijd om de toppings te maken, zorg dat je de bruschetta en cherry tomaatjes op tijd uit de koelkast haalt. Het is namelijk het lekkerst als deze ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de cherrytomaatjes zeer fijn en doe ze in een kom. Vervolgens kun je het mengsel op smaak brengen met een hele hoop verse basilicum, peper, zout en een goede olijfolie. Neem een flinke teen knoflook en snijd deze doormidden. Vervolgens kun je de sneetjes brood in de oven of in de pan warm maken en toasten. Breng het brood op smaak door een helft van de knoflook over het brood te wrijven. De finishing touch is een romige laag burrata en een flinke lepel van je verrukkelijke tomaten.


Blog item delen: