Weet je niet wat te koken? Zo krijg je weer inspiratie!

Aan het einde van de dag, staat je hoofd er niet altijd naar om uitgebreid na te moeten denken over het avondeten. Dit resulteert vaak in eten bestellen, afhalen of een pizza in de oven schuiven. In dit artikel lees je hoe je dit gebrek aan inspiratie (en motivatie) kunt doorbreken. Zo tover jij iedere avond een lekkere en gezonde maaltijd op tafel!

  1. Speur online naar inspiratie

Weet je vaak niet wat te eten vanavond? Er zijn talloze receptenwebsites die zeeën van inspiratie bieden voor lekkere, gezonde en makkelijke recepten. Veel receptenwebsites bieden bovendien de functie om recepten op te kunnen slaan. Zo heb je je favoriete recepten altijd razendsnel bij de hand!

  1. Maak een weekplanning

Erger jij je aan de vraag: “Wat eten we vandaag?” Vaak is het koken zelf niet het probleem, maar het nadenken over wat te koken. Een weekplanning biedt dan de uitkomst. Je kunt een weekplanning inrichten zoals je zelf wil: van enkele gerechten bedenken tot aan het volledig uitplannen van alle maaltijden per dag van de week.

  1. Doe vooraf boodschappen

Als je een weekplanning volgt, kun je eenvoudig vooraf boodschappen doen. Je weet immers al wat je wilt koken, dus ook wat je aan boodschappen nodig hebt. Als je nog meer tijd wilt besparen (en impulsaankopen wilt voorkomen), kun je er zelfs voor kiezen om je boodschappen thuis te laten bezorgen. 

  1. Doe aan ‘meal preppen’

Als je koken na een lange (werk)dag simpelweg teveel moeite vindt, kun je ook aan ‘meal preppen’ doen. Op een rustig moment in het weekend, een avond of op een vrije dag, kun je alvast enkele maaltijden bereiden. Je zet ze vervolgens in bakjes in de koelkast of in de vriezer. Je hoeft de maaltijd dan enkel nog op te warmen.  

  1. Maak het jezelf makkelijk

Uiteindelijk is het de kunst om het jezelf zo makkelijk mogelijk te maken! Kies voor snelle wokrecepten of een makkelijke ovenschotel, beperk het aantal ingrediënten en koop voorgesneden groenten. Dit zorgt ervoor dat je met weinig tijd en moeite alsnog een overheerlijke maaltijd op tafel kunt toveren.


Blog item delen: