De beste voedingsmiddelen om je concentratie te verhogen

Men zegt dat je bent wat je eet, en dat klopt als een bus. Ons dieet beïnvloedt ons leven op allerlei manieren, van hoe we eruit zien tot onze stemming, dus het is belangrijk om te letten op wat we eten, willen we kerngezond worden of blijven.

Nog een manier waarop onze voeding onze gezondheid bepaalt is de impact op ons concentratievermogen. Er zijn voedingsmiddelen waarbij de slimste geesten, zoals professionele pokerspelers, zweren. Als je een stel hersens wilt dat net zo scherp is als dat van een pokerkampioen, neem dan de volgende lijst van brainfoods even door, aanbevolen door de experts bij www.onlinecasinosnederland.nl.

Blauwe bessen

Deze besjes zijn uitermate goed voor de hersenen. Ze bevatten natuurlijke antioxidanten, die belangrijk zijn voor het afweren van ziektes, maar belangrijker nog: ze zorgen voor urenlange stimulatie van het geheugen en de concentratie. Als je de bessen op zich saai vindt kun je ze lekker door de yoghurt doen of in je muffins verwerken.

Avocado

Als er een lichaamsdeel is dat voeding nodig heeft tijdens intense periodes van mentale activiteit is het wel het brein. Gelukkig bevorderen avocado's de bloedsomloop, wat voor meer zuurstof voor de hersenen zorgt, waar het het hardste nodig is. Heerlijk in de salade of met wat room en kruiden in je huisgemaakte guacemole.

Donkere chocolade

Vreugde voor chocoverslaafden – je kunt chocolade eten èn gezond blijven. Pure chocolade zit barstensvol antioxidanten, en de caffeïne helpt je langer alert te blijven. Tevens helpt het de aanmaak van endorfinen, zodat je je nog gelukkig voelt ook tijdens het concentreren.

Noten

Deze van nature eiwitrijke tussendoortjes zijn zowel fysiek als mentaal gezond, want ze helpen spierherstel en bevorderen het uithoudingsvermogen. Bovendien bevatten ze veel vitamine E, wat volgens wetenschappelijk onderzoek de cognitieve capaciteiten vergroot, terwijl de aminozuren je focus versterken. Een handjevol per dag is genoeg voor de concentratie die je nodig hebt, dus grijp gerust zo graag je wilt naar de pinda's.

Water

Iedereen weet dat je minstens acht glazen water per dag moet drinken, maar waarom is dit zo belangrijk? Je lichaam bestaat voor 55 tot 65 procent uit water, dus hydrateren heeft hoge prioriteit. Studies laten zien dat de hersenen sneller functioneren, en dat geheugenprocessen beter werken wanneer je genoeg te drinken hebt gehad.


Blog item delen: