Meal preppen lastig? Op deze manier niet meer!

Meal preppen is de laatste tijd erg populair. Wanneer jij je ontbijt geregeld overslaat, je lunch haalt op het werk en in de avond maar wat simpels in de oven stopt omdat je weinig tijd hebt en geen zin meer hebt om te koken, is meal preppen ideaal. Hierbij bereid je namelijk je eten voor, voor meerdere dagen zodat jij niet elke dag hoeft te koken. Ideaal!

De voordelen van prep meals

Het bespaart je dus tijd om je maaltijden te preppen, maar is dat het enige voordeel? Nee, zeker niet! Meal preppen is vooral heel erg gezond, want je bereidt je maaltijden vooraf al voor met gezonde producten. Geen frietjes of een pizza na een lange dag werken dus, maar een voedzame maaltijd. Daarnaast bespaart het je natuurlijk ook nog eens heel veel tijd. Door alle maaltijden eens in de week, bijvoorbeeld op zondag, klaar te maken, hoef je doordeweeks niet te koken. Het enige dat je hoeft te doen is het eten uit de koelkast of vriezer halen, en deze op te warmen.

Een ander groot voordeel is dat je de maaltijden natuurlijk volledig aan je eigen voorkeuren kunt aanpassen. Alleen de ingrediënten die jij lekker vindt gaan er in, en dus weet je altijd zeker dat je het lust. En dit hoeft natuurlijk niet alleen met de avondmaaltijd zo te zijn, ook je lunch kun je vooraf al klaarmaken. Een frisse salade bijvoorbeeld, of goedgevulde soep.

Als laatste is het natuurlijk ook zo dat je niet altijd direct voor de hele week maaltijden hoeft te maken. Je kan er ook voor kiezen de maaltijden voor te bereiden voor 2 of 3 dagen. Wil je graag pasta of rijst eten, maar heb je dat liever vers en niet uit de vriezer? Dan kun je er ook nog voor kiezen wel de saus te preppen en in bakjes te bewaren, maar de pasta of rijst vers te maken op de dag zelf.

Kan het nog makkelijker?

Natuurlijk kost het even tijd als je meerdere maaltijden voor de hele week of een aantal dagen klaar gaat maken, maar het kan nóg makkelijker. Bij Muscle Meat kun je namelijk ook kant-en-klare prep meals bestellen! Denk bijvoorbeeld aan kipfiletblokjes- of reepjes, döner kebab, cordon bleu of zalm, maar ook allerlei soorten groenten, puree, aardappels, pastasoorten en rijst.

Het grootste voordeel hierbij is dat deze prep meals al helemaal klaar zijn. Na het ontdooien hoeft het dus alleen maar opgewarmd te worden en kun je direct gaan eten. Dit betekent voor jou dat je online je vlees, vis, groente en pasta, aardappels of rijst kunt bestellen en dit vervolgens in bakjes kan verdelen. Zet het in de vriezer, en na een lange dag werken en trainen hoef je het eten alleen maar op te warmen! Zo sta je dus niet elke zondag uren in de keuken om de maaltijden klaar te maken, waardoor deze tijd ergens anders aan besteedt kan worden.


Blog item delen: