De buikvet verbrandende recept: spreek vetcellen aan in je buikstreek

Buikvet is vaak de eerste plaats waar vet zich ophoopt en meestal de laatste plaats waar het weer verdwijnt. Diëten en zware sportschema’s doelen vaak tevergeefs op de buikstreek.

Misschien heb je wel een gehoord dat vet niet plaatselijk kan afvallen. De waarheid is echter anders. Onderzoek heeft de laatste stress gelinkt aan het ontwikkelen van dikke buik. Stress verstoort je hormoonbalans waardoor vetcellen zich gaan opslaan tussen je organen.

Stress komt voor in verschillende vormen. Psychische stress zet aan tot buikvet, net zoals stress op je lichaam door slechte voeding, gifstoffen en zware lichamelijke belasting.

Vooral stress uit voedsel kan onze hormonen beïnvloeden en leiden tot extra buikvet. Dat is zonde, want er zijn veel lekkere recepten die vetverbranding stimuleren over je hele lichaam bovendien geen stress veroorzaken tijdens het verteren. Hierdoor val je af aan je buik. Leer hier het complete verhaal over buikvet verbranden.

Mediterrane Salade met Sardines

Dit recept is snel, gezond en is een buikvet verbrander. De mediterrane salade bevat eiwitten, omega 3 vetzuren, een breed pakket aan vitamines en mineralen en heeft een stress verlagend effect.

Benodigdheden voor 2 personen:

  •          2 blikjes sardines in water
  •          1 Rode paprika
  •          2 Vleestomaten
  •          300 gram slamix
  •          50 gram olijven
  •          5 eetlepels olijfolie
  •          Zout
  •          Peper
  •          Knoflook

Bereiding: laat de sardines uitlekken. Verwijder daarna de graadjes en hak ze in stukjes. Was de tomaten en snij hem in partjes.  Was de paprika en snij hem in blokjes. Mix het gehaal en breng het met zout, peper en een klein beetje knoflook op smaak. Voeg de olijfolie en het azijn toe (en eventueel dressing).

De vezels en eiwitten in dit recept zorgen ervoor dat de maaltijd langzaam verteerd wordt. Hierdoor blijft je energieniveau stabiel en zet je lichaam meer vet om naar bruikbare energie. Door dit recept val je met name af aan je buik, omdat Cortisol in je bloed wordt verlaagd waardoor de vetcellen in je buik worden aangesproken.

Andere recepten die het verbanden van buikvet stimuleren zijn: Gegrilde groente met sesamdressing en  deze heerlijke kabeljauw ovenschotel.


Blog item delen: