Chocolade paaseieren over? Dit doe je er mee!

Kom jij rond december ook altijd nog paaseieren tegen? Dan ben je zeker niet de enige. Heerlijk die zoetigheid, maar uiteindelijk belanden ze altijd op de grote hoop. Vergeet je zelfs dat je ze nog in huis had en liggen ze soms wel een heel jaar in de kast. Zonde! Want ook met die overgebleven paaseieren kan heel veel lekkers worden gemaakt. Misschien kun je geen eitje meer zien, maar wat als we er iets heel anders van maken? Zo blijven er eens geen eitjes achter en zullen deze lekkernijen nooit meer verloren hoeven gaan.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder en laat je inspireren door de volgende ideeën met overgebleven chocolade paaseieren.

Zelfgemaakte chocolademelk

De meeste mensen maken chocolademelk door simpelweg een pak te verwarmen. Maar het is veel lekkerder als je het helemaal zelf maakt. Zo moeilijk is dat ook niet. Je verwarmt een pan met melk en voegt hier chocolade aan toe, net zo lang totdat je de juiste smaak hebt bereikt. Dit is dan ook de ideale manier om de overgebleven chocolade op te maken. Deze laat je simpelweg smelten bij de melk.

Let natuurlijk wel op de smaak van de paaseieren. Het is meestal niet zo lekker om verschillende soorten chocolade aan dezelfde pan toe te voegen. Wil je de chocolademelk nog net wat specialer? Top deze dan af met een toef slagroom en eventueel wat mini marshmallows.

Chocoladefondue

Heb je wel heel veel paaseieren over? Dan is het ook leuk om deze allemaal te verzamelen en tweede paasdag te gebruiken voor een heuse chocoladefondue. Hierbij laat je alle chocolade smelten en kun je vervolgens de lekkerste hapjes maken. Ook een leuk idee voor een brunch op tweede paasdag. Maak een schaal met fruit en doop deze in de chocolade. Naast fruit kun je ook dippen met verschillende soorten koekjes, brood, poffertjes, soesje of wafels. Dat wordt smullen!

Chocoladesaus

Dit is misschien wel de gemakkelijkste manier om de overgebleven chocolade snel om te toveren tot iets lekkers. Chocoladesaus is immers altijd goed. Bovendien heb je niet meer nodig dan chocolade en een steelpan. Je laat de chocolade smelten en voilà: jouw eigen chocoladesaus. Heerlijk om te combineren met pannenkoeken, cake of een ander zoet gerecht. Er zijn zelfs koks die zweren bij wildgerechten in combinatie met chocola, maar daar moet je wel wat lef voor hebben. Experimenteer er zelf maar eens op los.

Bakken met paaseieren

Wil je toch nog een beetje in de paassferen blijven? Ga dan aan de slag in de keuken en maak de mooiste baksels. Paaseieren zijn perfect om mee te decoreren. Maak bijvoorbeeld een heerlijke chocoladetaart en maak deze af met de eitjes. Of ga voor een echte soufflé met paaseieren vulling. Dit vraagt wel om wat meer techniek, maar is zeker de moeite waard om eens te proberen. 


Blog item delen: