Lekkere recepten met koffielikeur

Koffielikeur is een veelzijdige drank die je in tal van recepten kan gebruiken om een ​​heerlijke, volle smaak toe te voegen. Hieronder bespreken we enkele heerlijke recepten die je kunt maken met koffielikeur, geschikt voor volwassenen.

Panna Cotta

Panna Cotta is een klassiek Italiaans dessert dat op basis van room wordt gemaakt en meestal wordt geserveerd met fruit of chocolade. Door koffielikeur toe te voegen aan het basisrecept, krijgt de panna cotta een heerlijke, koffieachtige smaak.

Ingrediënten:

  • 500 ml slagroom
  • 50 ml koffielikeur
  • 100 gram suiker
  • 2 blaadjes gelatine

Bereidingswijze:

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  2. Verhit de slagroom samen met de suiker in een pan tot de suiker is opgelost.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de koffielikeur erdoorheen.
  4. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze door het roommengsel tot ze zijn opgelost.
  5. Verdeel het mengsel over 4-6 glazen en laat het minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  6. Serveer de panna cotta met wat vers fruit.

Tiramisu

Tiramisu is een klassiek Italiaans dessert dat op basis van mascarpone en lange vingers wordt gemaakt. Door koffielikeur toe te voegen aan het mascarponemengsel geef je net wat meer sjeu aan het geheel.

Ingrediënten:

  • 250 gram mascarpone
  • 3 eieren, gesplitst
  • 75 gram suiker
  • 150 ml slagroom
  • 50 ml koffielikeur
  • 24 lange vingers
  • 200 ml sterke koffie
  • Cacaopoeder

Bereidingswijze:

  1. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een luchtig mengsel.
  2. Voeg de mascarpone toe en klop het geheel tot een gladde massa.
  3. Klop de eiwitten stijf en spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  4. Klop de slagroom stijf en spatel ook deze voorzichtig door het mascarponemengsel.
  5. Meng de koffielikeur door de sterke koffie.
  6. Doop de lange vingers kort in de koffie en leg ze in een ovenschaal.
  7. Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  8. Leg hierop weer een laagje lange vingers, gedoopt in de koffie.
  9. Verdeel de rest van het mascarponemengsel over de lange vingers.
  10. Laat de tiramisu minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
  11. Bestrooi de tiramisu voor het serveren met wat cacaopoeder.

Toffees

Toffees zijn een heerlijk zoete traktatie die gemakkelijk thuis gemaakt kunnen worden. Koffielikeur toevoegen aan het basisrecept zorgt ervoor dat de toffees een nog lekkerdere smaak krijgen. Lekker om uit te delen aan jouw gasten, of om zelf op te snoepen.

Ingrediënten:

  • 200 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 150 ml gecondenseerde melk
  • 50 ml koffielikeur

Bereidingswijze:

  1. Verhit de suiker en boter in een pan op laag vuur en roer totdat de suiker is opgelost.
  2. Voeg de gecondenseerde melk en koffielikeur toe en roer het mengsel goed door.
  3. Breng het mengsel aan de kook en blijf roeren totdat het mengsel dikker wordt en een toffeestructuur krijgt. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten.
  4. Haal de pan van het vuur en giet het mengsel in een ingevette bakvorm.
  5. Laat de toffee afkoelen en opstijven in de koelkast.
  6. Snijd de toffee in stukjes en serveer.

 


Blog item delen: