Verras je familie met een diner

Vaak dekken we de tafel enkel met feestdagen: Pasen, Kerst of een verjaardag. Maar hoe leuk is het om je familie ‘op een normale dag’ te verrassen met een zelfgemaakt diner geserveerd op een prachtig gedekte tafel? Haal je mooiste servetten uit de kast en dek de tafel met chique servies voor een feest. In dit artikel vertellen we je hoe jij je hier het best op kunt voorbereiden.

De uitnodiging

Pak dit diner groots aan! Nodig je familie uit met officiële uitnodigingen die zij via de post ontvangen. Dit is veel feestelijker dan een telefoontje of een appje. Je kunt ervoor kiezen om zelf wat kaarten te maken, maar je kunt natuurlijk ook een standaard kaart laten verzenden via het internet. Zet in de uitnodiging op welke datum en welk tijdstip jouw diner plaatsvindt. Eventueel kun je je gasten ook vragen of je rekening dient te houden met dieetwensen of allergieën. Stuur de uitnodigingen tijdig op naar je familieleden, zodat zij de datum vrij kunnen houden in hun agenda.

Het menu

Het is tijd om je menu voor te bereiden. Het is hier belangrijk dat je het jezelf niet te moeilijk maakt. Vooral niet wanneer je kookt voor een groot aantal gasten. Kies voor gerechten die makkelijk en relatief snel te bereiden zijn en waarvoor niet al te veel ingrediënten nodig zijn. Met een simpele carpaccio, stukjes zalm uit de oven of een risotto maak je je tafelgenoten gegarandeerd erg gelukkig. Houdt bij het samenstellen van het menu rekening met de dieetwensen of allergieën die je gasten hebben aangegeven. Met een goed menu staat iedereen een geweldige avond te wachten.

De decoratie

Het menu is slechts het halve werk. Maak je diner feest af door middel van prachtige decoratie. Haal je mooie servies en bestek uit de kast en leg chique servetten klaar. Decoreer de tafel met een prachtig tafelkleed, gezellige kaarsen en feestelijke tafelconfetti. Kies hier één of twee kleuren voor uit. Je familie zal de moeite die je in deze decoratie steekt zeker op prijs stellen. De combinatie van het heerlijke eten en de prachtige decoratie zal ervoor zorgen dat jij in de familie bekend zal staan als de beste ‘diner party-gastvrouw (of -heer)’.

We hoeven een feestdag niet te gebruiken als excuus om gezellig met z’n allen te eten. Nodig je familie uit en kook een heerlijk diner voor ze. De avond zal gegarandeerd gezellig worden en iedereen zal de moeite die je in de avond hebt gestoken enorm op prijs stellen. Veel plezier en eet smakelijk! 


Blog item delen: