Keuken apparatuur uit de horeca, ook ideaal voor de thuiskok

Professioneel keukengerei wordt steeds populairder in gewone keukens. In de horeca gebruiken ze allerlei spullen en apparatuur om gerechten snel en goed klaar te maken. Als je thuis graag kookt, zou je misschien ook wel willen werken met dezelfde apparatuur. Het goede nieuws is dat steeds meer professionele keukenapparatuur van Horecacentrum brabant  beschikbaar komt voor gewone keukens. De afgelopen jaren zijn professionele keukenapparaten stilletjes binnengedrongen in huishoudens. Of je nu een Japans koksmes of een deegmenger hebt, waarschijnlijk heb je zelf ook wel wat professionele apparaten in huis. Hier volgen een aantal horeca apparaten die ook ideaal zijn voor de thuiskok.

Fornuis

Een fornuis met oven is heel belangrijk in elke keuken, of je nu een klein of groot fornuis hebt. Dit apparaat gebruik je om al je gerechten te koken. Er zijn veel verschillende soorten fornuizen. Veel hobbykoks hebben kleinere versies van de horeca fornuizen. Het is handig als het fornuis een grote capaciteit heeft, zodat je meer eten kunt maken. Je kunt in dit soort fornuizen verschillende gerechten voorbereiden op een hoog niveau, zoals vlees en vis. De kwaliteit van dit soort ovens is erg hoog. Je zult dus niet snel teleurgesteld zijn.

Wat is een convectieoven?

Een professionele convectieoven, ook wel bekend als een geforceerde luchtoven, is een oven met meerdere ventilatoren die gerechten snel op lagere temperaturen kunnen verwarmen. Dit is een favoriet van chef-koks. De ventilatoren zorgen ervoor dat gerechten snel en gelijkmatig worden gekookt. Door het gebruik van dit ventilatiesysteem en de warmte van de ovenwanden, worden kooktijden van recepten tot wel 25% verkort.

Wat is een combi stoomoven?

Een combi-stoomoven is een handig apparaat dat meerdere keukenapparaten kan vervangen. Het kan zowel gebruikt worden om te stomen als om te koken met hete lucht. Met dit apparaat kan een professionele kok verschillende kooktechnieken toepassen, zoals koken, braden, stomen, pocheren of blancheren. Het is ook mogelijk om meerdere voedingsmiddelen tegelijkertijd te bereiden en gelijkmatig te koken. Sommige combi-stoomovens kunnen zelfs gebak bakken met een knapperige korst aan de buitenkant, terwijl het van binnen zacht blijft.

Professionele koksmessen

Het gebruik van professionele keukengerei wordt steeds populairder bij mensen die graag koken, vooral als het gaat om messen. Een scherp Japans koksmes is bijvoorbeeld erg gewild. Deze messen komen oorspronkelijk uit Japan en staan bekend om hun scherpte. Ze zijn vaak harder dan gewone messen, wat betekent dat ze goed geslepen kunnen worden en langer scherp blijven. Werken met scherpe messen is meestal veiliger dan met botte messen, daarom zie je vaak scherpe Japanse koksmessen die in restaurants gebruikt worden.

Planeetmerger

De planeetmenger is een populair apparaat dat je vaak ziet in zowel professionele keukens als thuiskeukens. Met verschillende haken kun je bijna alles mengen of kneden zonder dat je handen vies worden. In restaurants wordt dit apparaat vaak gebruikt, vooral wanneer er grote hoeveelheden deeg, zoals voor pasta of koekjes, gemaakt moeten worden. Het is ook handig voor het opkloppen van slagroom. Hoewel de professionele versies groter zijn, werken ze op dezelfde manier als de kleinere versies die je thuis op het aanrecht kunt hebben. Welke apparaten moet jij nog in huis halen?


Blog item delen: