Kokende Nederlanders

Uit een onderzoek van het Voedingscentrum is gebleken dat de helft van de Nederlanders beter wil leren koken. Bovendien bleek dat de meeste Nederlanders zichzelf best wel goede koks vinden, maar toch nog 20% zichzelf een 6 of lager toekende als het gaat om de eigen kookkunsten. De voornaamste redenen hiervoor zijn dat er niet bijzonder genoeg wordt gekookt (maar alleen de ‘basis’), het niet goed geleerd te hebben of het niet leuk te vinden. Hoor jij nu bij die groep die wel wat hulp in de keuken kan gebruiken? Of geef je jezelf al een 8 maar mag dit zelfs nog wel omhoog? Dan zijn er verschillende manier om dit te doen.

Kookcursus
Het wordt steeds populairder om thuis met vrienden of familie te dineren. Heb je er vrijwel geen soep van gegeten als het om koken gaat? Je kunt altijd kiezen voor een kookcursus en dan alle basistechnieken in een rap tempo onder de knie krijgen. Als je al aardig overweg kunt met wat uitgebreide technieken maar nog niet in staat bent om het echt richting de culinaire kant te duwen, kun je een kookcursus voor gevorderden volgen. Uiteindelijk leer je koken door te koken.

Recepten glossy
Heb jij een passie voor koken en gaat dit net wat verder dan af en toe een recept online opzoeken? Wil jij eigenlijk alles weten op het gebied van koken en eten? Dan zou je eens na kunnen denken over het nemen van een proefabonnement op delicious. Een magazine vol inspirerende recepten. Het verschijnt 13 keer per jaar. Zo hoef je geen recepten meer van de computer of mobiel af te lezen, maar heb je ze allemaal gebonden voor je op het keukenblad liggen. Genoeg en vooral maakbare recepten om elke keer weer een verrassende maaltijd op tafel te zetten. De prachtige professionele fotografie in het magazine maakt dat je dolenthousiast de producten gaat aanschaffen omdat je niet kan wachten datzelfde plaatje voor te schotelen aan vrienden of familie. Er is ook een adressenlijst opgenomen waar je de beste producten kunt halen. Dat scheelt weer een zoektocht, zodat er meer tijd overblijft om in de keuken door te brengen.

Tips
Heb je naast koken ook een passie voor uit eten gaan? Ook hiervoor is in dit tijdschrift een lijst met de beste restaurants opgenomen. Daarnaast krijg je de beste tips op het gebied van keukenspullen, want iedereen die zich regelmatig op nieuwe recepten stort, weet ook dat het met de beste spullen pas écht leuk wordt. Elke maaltijd wordt compleet met de best passende wijn, en gelukkig worden in elk nummer van delicious. magazine dan ook de perfecte wijnadviezen gedeeld. De website is een up to date kanaal met de laatste informatie. Je vind er allerlei interessante workshops op het culinaire vlak en je kunt er boeken aanschaffen. Mocht je het tijdschrift liever digitaal lezen, dan kun je dit via de site regelen.

In het rijtje van
Natuurlijk zal het merendeel van ons geen ambitie hebben om een top chef te worden. Maar juist dat beetje meer in de keuken, zal een goede uitwerking hebben op jezelf en iedereen voor wie je kookt. Als de namen Bill Granger, Mister Kitchen, Eke Mariën, Valli Little en Gordon Ramsay je doen opveren dan weet je dat er werk aan de winkel is. Hen volgen op Instagram is niet voldoende. Zorg ervoor dat zij jouw inspiratiebron worden. Lees interviews van ze, volg hun adviezen op en boven alles: probeer hun recepten uit!


Blog item delen: