Met deze apps plan je het perfect etentje

Met deze apps plan je het perfect etentje

Het leven is een stuk makkelijke geworden sinds de introductie van smartphones en tablets: je hebt nog maar één apparaat nodig om te navigeren, in contact te blijven met je vrienden, een nieuwe taal te leren, enzovoorts. Ze zijn niet meer uit ons leven weg te denken en ook in de keuken hebben ze hun plek weten te veroveren. Met deze handige apps plan je het perfecte etentje, zonder stress!

Plannen

Een uitnodiging is snel verstuurd via WhatsApp of Facebook, maar samen tot een geschikte datum voor een diner te komen vergt wat meer organisatie. Met Datumprikker stel je in een paar stappen een aantal data met tijden voor en nodig je je gasten uit. Zij kunnen aangeven wanneer ze beschikbaar zijn en voilà: de afspraak is gemaakt! Makkelijker kan bijna niet.

Recepten voor alle dieetwensen

Een etentje organiseren kan een hele uitdaging zijn wanneer je rekening moet houden met de verschillende dieetwensen van je gasten. Zo klinkt een maaltijd zonder vlees, melk, eieren, gluten en suiker bijna als een onmogelijke opgave, maar niks is minder waar! Met apps als Oh She Glows en Deliciously Ella heb je direct toegang tot honderden overheerlijke recepten die naast gezond ook nog eens makkelijk te maken zijn dankzij de duidelijke instructies. Daarnaast zijn de foto’s al genoeg om je te doen watertanden.

Drankjes

Bij een diner horen natuurlijk drankjes. Vivino en Hello Vino helpt je de juiste wijn uit te kiezen bij elk gerecht. Dankzij de populariteit van ambachtelijke bieren, kun je je gasten tegenwoordig ook verrassen met bijzondere bieren. BeerMatch helpt je bij het afstemmen van de bieren op de gerechten. Wil indruk maken op je gasten met een feestelijke cocktail? Check My Cocktail Bar Pro en maak in een handomdraai de meest heerlijke cocktails op basis van de ingrediënten die je in huis hebt.

Shoppen

De datum is geprikt, de recepten uitgekozen en je weet welke drankjes je wilt serveren. Daarmee is de laatste fase van de voorbereidingen aangebroken: het shoppen voor alle ingrediënten. Als je wilt voorkomen dat je drie keer naar dezelfde winkel terug moet omdat je iets vergeten bent, maak je eerst een boodschappenlijst in een app als Wunderlist of Paperless. Beide apps hebben een eenvoudige interface en met één tik heb je de producten van je lijst verwijderd tijdens het shoppen.

Al deze apps zijn verkrijgbaar in de App Store en/of op Google Play. De meeste zijn gratis, maar voor sommigen moet je een klein bedrag betalen. Met de digitale iTunes gift card en Google Play gift card van Startselect hoef je geen creditcard meer aan je accounts te koppelen om je tegoed op te waarderen. Je selecteert je code, betaalt en met één klik wordt het tegoed van de code aan je account toegevoegd.

 


Blog item delen: