3 etenswaren waarmee je jouw potentie kunt verhogen

Wil je jouw potentie verhogen? Dan kun je dit op allerlei manieren doen. In dit artikel bespreken we drie etenswaren waarmee dit mogelijk is. Zo kun je genieten van een heerlijke maaltijd en verhoog je tegelijk jouw libido. We bespreken:

  • Oesters

  • Glaasje wijn

  • Ginseng

 

Libido verhogen met oesters

Oesters zijn écht goed voor jouw libido en dat is zeker geen mythe. Oesters wakkeren de lust aan en verhogen de vruchtbaarheid. Dit heeft te maken met de verhoogde spermaproductie die door het eten van oesters getriggerd wordt. Oesters zijn daarom voornamelijk goed voor mannen. Je kunt ze op een simpele manier bereiden met citroensap of je kunt er een compleet gerecht van maken. Het grote voordeel van oesters is dat je er allerlei kanten mee op kunt en ook ook zonder enige bereiding zijn ze heerlijk om te eten. Oesters combineren goed met een glaasje champagne of witte wijn zonder bubbels.

 

Libido verhogen met glaasje wijn

Het warme gevoel dat je tijdens het drinken van een glaasje wijn krijgt, komt zeker niet alleen door de alcohol. Italiaans onderzoek toont aan dat je van rode wijn opgewonden kunt raken en het libido kan toenemen wanneer je twee glaasjes hebt gedronken. Het is aangetoond dat dit niet alleen met de alcohol te maken heeft, door het stofje quercitine in wijn wordt een bepaald enzym geblokkeerd en daardoor stijgt het testosterongehalte. Probeer jezelf echter in toom te houden, wanneer je teveel glazen wijn drinkt kan het averechtse effect ontstaan en wordt het voor mannen lastiger om een erectie te krijgen. Is wijn drinken gezond? Daar zijn de meningen behoorlijk over verdeeld, maar zeker is dat het voor de seksdrift een bijdrage levert.

 

Libido verhogen met ginseng

Ginseng is een lustopwekker die je waarschijnlijk wel kent. Van ginseng is wetenschappelijk bewezen dat je de hormoonspiegel er mee kunt verhogen. Er zijn verschillende soorten ginseng, Koreaanse ginseng is goed voor jouw bedprestaties en een energiek gevoel, Indiase ginseng is goed voor de aanmaak en kwaliteit van sperma. Door verschillende soorten ginseng te combineren kun je dus heel wat voordelen behalen.

 

Andere etenswaren waarmee je jouw libido verhoogt

Er zijn nog veel meer etenswaren waarmee je jouw libido kunt verhogen. Voorbeelden daarvan zijn chocola, avocado en bietjes:

  • Chocola

We wisten al dat er stoffen in chocola zitten waarvan je gelukkiger wordt, er is nu echter ook aangetoond dat chocola het libido verhoogt. Hadden we ooit kunnen denken dat het eten van chocola voor zoveel dingen goed is?

  • Avocado

Avocado geeft het lichaam seksuele energie. Dit heeft te maken met de hoge mate van foliumzuur die je in avocado kunt vinden. Daarnaast zit avocado vol met vitamine B6, een krachtige vitamine waarmee je jouw hormonen kunt reguleren.

  • Bietjes

Door middel van bietjes kun je de bloedsomloop verbeteren, het wordt daardoor eenvoudiger om bloed naar het geslachtsdeel te vervoeren. Het libido zal daardoor verhogen.

 

Voeding en libido in het algemeen

Wist je dat mannen met obesitas vier keer zoveel kans hebben op een erectiestoornis? Om een erectiestoornis te voorkomen is het in het algemeen dan ook belangrijk om op jouw voeding te letten. Zo kun je op een gezond gewicht blijven en is het mogelijk jouw seksdrift te behouden.


Blog item delen: