Wat kan ik koken voor mijn eerste date?

Bij een eerste date wil je graag een onvergetelijke eerste indruk maken. Er is hiervoor geen betere manier dan iets lekkers voor je date koken. Uiteraard zijn er verschillende gerechten die je dan kunt koken en je date mee versteld staan.

 

Samen eten schept een band

Het samen eten in een knusse en vertrouwde omgeving zal ongetwijfeld bijdragen aan de gezelligheid. Het eten kan een goed gevoel geven en door de verschillende prikkelingen zal het zeker indruk maken. Bovendien kun je hier goed mee tonen welke kwaliteiten je in huis hebt. Als je goed kunt koken is het dus geenszins een verkeerd idee om zelf de keuken in te stappen. Je kunt er al je aandacht, zorg en liefde in kwijt en hebt gelijk een onderwerp voor een aangenaam gesprek. Het gezegde luidt immers: “Liefde gaat door de maag!”.

 

Bijzonderheden navragen

Uiteraard wil je vermijden dat je gerechten maakt, waar etenswaren in zitten die je date niet mag hebben of liever niet eet. Vraag daarom vooraf altijd even na of ze allergisch is voor bepaalde voedingstoffen of dat ze een bepaald dieet aanhoudt, waar niet van mag worden afgeweken. Je voorkomt zo dat de situatie ongemakkelijk wordt en tevens zal ze je zorgvuldigheid en respect voor haar wensen waarderen. Bedenk bovendien ruim van tevoren wat je wilt gaan maken, zodat je alles in huis kunt halen en niet voor verrassingen komt te staan. Zo kan een recept enkel goed lopen en zet je ongetwijfeld iets voortreffelijks op tafel.

 

Maak iets luchtigs

Wanneer je een recept bedenkt om klaar te maken voor de eerste date, zorg er dan voor dat dit niet te zwaar op de maag valt. Dit kan de sfeer erg dempen, omdat jullie beiden vermoeid en suf raken. Tevens is het niet verstandig om etenswaren te kiezen die zorgen voor een gezwollen of winderig gevoel. Bonen of spruitjes kun je dan ook beter achterwegen laten, anders zal alle aandacht enkel op de krampen in je buik gericht raken. En dat is niet de afleiding die je zoekt.

 

Ideeën voor het eten

Iets simpels als macaroni met kaas, of crêpes gevuld met groente, champignons en saus zullen al snel indruk maken, zonder dat de ander zich er geen raad mee weet. Ook kun je kiezen voor aardappelkoekjes met zalm en crème fraiche. Of je probeert een quiche te maken en deze te vullen met asperges, ham en geitenkaas. Succesvolle ingrediënten zijn doorgaans pasta, tomaten, Parmezaanse kaas, kruiden als basilicum of peterselie, of salades. Dit zijn ingrediënten en gerechten die gemakkelijk in elkaar te toveren zijn en waarmee je je date ongetwijfeld zult imponeren.

 

Samen in de keuken

Als de date een succes is, kun je voorstellen een volgende keer samen de keuken in te gaan. Veel dates vinden die een leuk idee en een gezellige manier om je beter te leren kennen. Zo kun je nog beter zien hoe vaardig de ander is in de keuken en besteed je de tijd zowel nuttig als in goed gezelschap. Samen eten koken is dan ook zeker een aanrader voor een volgende date.


Blog item delen: