Gezond koken volhouden? Zo doe je dat!

Na het kerstdiner, de oliebollen en de champagne snakken de meeste Nederlanders ernaar om weer lekker gezond te gaan eten. De vakantiekilo’s moeten eraf en de eerste dagen van het nieuwe jaar staan groenten en vis op het menu. Helaas blijkt het elk jaar weer lastig te zijn om deze goede voornemens vol te houden. Zeker na een drukke dag is het makkelijker om friet te halen bij de snackbar om de hoek dan een uitgebreid menu te gaan koken. Bent u ook op zoek naar een nieuwe keuken die wél uitnodigt om een gezonde maaltijd in te bereiden?  

 

Maak je keuken gezond 

Bij Maxaro kun je een keuken kopen die aansluit op al je persoonlijke wensen. Het bedrijf heeft een ruime collectie goedkope keukens, dus er is er altijd wel een die past bij jouw huis. Helemaal fijn: er is een grote hoeveelheid keukens op voorraad. Deze voorraadkeukens heb je al binnen 3-5 werkdagen in je huis staan, en ze zijn ook nog budgetvriendelijk. Je kiest niet alleen het design van de keuken, maar ook de nieuwe apparatuur die je wil hebben. Daar ligt de perfecte kans om de keuken zo in te richten dat je je goede voornemens volhoudt.  

 

Bereid je maaltijd met stoom 

Als je om 18:00 thuis komt en honger hebt, lijkt het de makkelijkste oplossing om snel een pizza in de oven te gooien. Binnen een kwartier staat je maaltijd op tafel en ook de afwas is beperkt. Deze voordelen kun je echter ook hebben bij gezond voedsel. Dé oplossing voor tijdgebrek is een stoomoven. In zo’n oven kunt u eigenlijk alles bereiden, zoals groenten, maar ook vis of vlees. Het voedsel wordt gaar gestoomd en er wordt dus geen gebruik gemaakt van olie of boter. Niet alleen makkelijk dus, maar ook erg gezond. Tip om de afwas nog meer te beperken: veel supermarkten verkopen voorgesneden groenten, die zo de oven in kunnen. Laat die snijplank maar in de kast staan! 

 

Kies voor een Quooker 

Ook handig om in je nieuwe keuken te installeren: een Quooker. Dit is een kraan die direct kokend water levert. Zo bespaar je de tijd die je normaal nodig hebt om water te koken in de pan of waterkoker. Je kunt dus gelijk beginnen met het koken van rijst of pasta. Niet alleen op het gebied van eten, maar ook wat drinken betreft biedt de Quooker een uitkomst. Zo kun je de frisdranken in de koelkast laten staan, omdat je in een handomdraai een lekkere kop thee hebt! 


Blog item delen: