Lassie staat voor duurzaamheid en gezond eten

Rijst en granen zijn één van de belangrijkste voedingsmiddelen ter wereld. Ze hebben een eeuwenlange traditie en het is nog altijd de basis van vele gerechten. En wat het meest belangrijk is: ze passen perfect in gezonde eetgewoontes en een gezonde levenswijze. Dit is ook het motto van een bedrijf zoals Lassie.nl.

Kies voor biologisch en mensvriendelijk geteelde producten

De producten die je bij Lassie kunt kopen, voldoen allemaal aan de normen van verantwoord telen. De boeren worden zorgvuldig uitgekozen zodat je als eindverbruiker er zeker van bent dat je een eerlijk product in huis haalt. De belasting voor het milieu om deze producten te kweken wordt minimaal gehouden. Zowel bij het kweken als bij het vervoer van de rijst en granen gaat men ecologisch denken. 'Verbeter de wereld, begin bij jezelf' is een oud gezegde, maar is hier volledig van toepassing.

Nasi Goreng: smaakvol, gezond en makkelijk

Eén van de meest populaire gerechten in de Oosterse keuken is toch nog altijd nasi goreng. De rijst is verrijkt met groenten zoals prei, paprika en ui en op smaak gebracht met onder meer specerijen, Indonesische kruiden, knoflook- en uienpoeder. De nasi goreng van Lassie is bovendien vrij van stoffen die oorzaak zijn van intoleranties of allergieën. Want ook dit is gezond en verantwoord eten: eten waar je je goed bij voelt en geen schrik hoeft te hebben dat je één of ander onaangenaam gevolg zult ondervinden.

Nasi goreng volgens je eigen smaak

Het voordeel van nasi goreng is dat je het zelf nog naar eigen inzicht kunt aanvullen. Serveer het bijvoorbeeld met omelet of met saté. Voeg er extra groenten bij zoals boontjes en tomaat. Maak het zo pittig als je zelf wilt. Of heb je het liever wat zoeter? Verwerk dan bijvoorbeeld banaan in je recept. Geef je recept een extra 'bite' met ham of met garnalen bijvoorbeeld. Laat je fantasie de vrije loop, het kan met nasi-goreng. Heb je zelf niet zoveel inspiratie of wil je eens wat nieuws uitproberen? Geen nood, bij Lassie vind je recepten voor overheerlijke gerechten die steeds weer vernieuwend zijn. Stel een heerlijke en vooral gezonde maaltijd samen waar iedereen zal van smullen! Heb je nog wat overschot na een heerlijke maaltijd? Ook koud is een dergelijke rijstschotel heel lekker! Geen verspilling dus: ook daar leef je ecologisch verantwoord.

Mens sana...

Verantwoord en gezond eten zou bij iedereen een levenswijze moeten worden. Je hebt maar één lichaam, draag er zorg voor. Ook al zondig je af en toe eens tegen deze regels, maak er een gewoonte van om regelmatig gezond te eten. Na een tijdje zul je merken dat je lichaam reageert en dat je je zowel lichamelijk als geestelijk gezonder zult voelen. 'Mens sana in corpore sano' ofwel 'een gezonde geest in een gezond lichaam' kan voor iedereen een levenshouding worden. Doe jij mee?


Blog item delen: