Voordelen van een koolhydraatarm dieet

Bij het volgen van een dieet, is het prettig om richtlijnen te volgen. Dit het geval bij het koolhydraatarm dieet, met dit dieet weet je precies welke voeding wel en niet gegeten mag worden. Dit door vast te houden aan voedingslijsten, recepten en samengestelde menu’s. Zo kun je de controle over dit dieet behouden en is de kans klein dat er iets verkeerd gaat. Sta je op het punt om het koolhydraatarm dieet te volgen? Dan springen de volgende voordelen het meest in het oog:

  • Calorieën tellen is niet meer nodig

Bij veel diëten is het niet toegestaan om (veel) eiwitten en vetten in te nemen. Met name bij diëten waarbij er op koolhydraten gefocust wordt. Bij het koolhydraatarm dieet is dit anders. Een belangrijk voordeel van het koolhydraatarm dieet, is dat er onderscheid wordt gemaakt wat betreft voedingsstoffen. Zo is bekend dat koolhydraten niet bevorderend zijn wanneer je gewicht verliest. Terwijl vetten en eiwitten juist voor het sneller verliezen van lichaamsgewicht zorgen. In wetenschappelijke studies is dit ruimschoots aangetoond.

  • Heerlijke recepten klaarmaken

Ondanks de beperkingen van het koolhydraatarm dieet, kun je tijdens het volgen van dit dieet heerlijke recepten klaarmaken. Dit heeft ermee te maken dat veel voeding gewoon is toegestaan. Met name onbewerkte producten en koolhydraatarme voeding kun je aan jouw dieet toevoegen. Zo kun je de lekkerste recepten klaarmaken. Denk aan verse salades, gegrilde groenten, vis, vlees, recepten met ei, noten, vruchten en nog veel meer. Wanneer je de juiste recepten vindt, merk je dat er heerlijke combinaties zijn klaar te maken.

  • Afvallen gaat sneller, zonder dat je trek hebt

Door de voedzame ingrediënten uit het koolhydraatarm dieet, ben je er zeker van verzadigd te zijn. Zo kun je gewicht verliezen zonder trek te hebben. De voedingsstoffen uit groente en fruit, geven een uitstekende basis voor het lichaam en maken je minder hongerig. In het begin is dit helaas nog niet het geval, het lichaam heeft enige tijd nodig om te wennen aan koolhydraatarme voeding. Hierdoor kun je in het begin slap en futloos zijn, later wordt dit iets minder.

  • Van dieet naar levensstijl

Het is niet de bedoeling dat je gewicht blijft verliezen. Door langzaam af te bouwen met het koolhydraatarm dieet, kun je de juiste balans vinden en is het mogelijk om tot een stabiel gewicht te komen. Dit kun je doen door de inname van koolhydraatrijke voeding langzaam op te bouwen. Merk je dat er lichaamsgewicht bijkomt? Dan is het verstandig om langzaam weer iets af te bouwen. Het kan even duren voor je de juiste balans gevonden hebt.


Blog item delen: