Bereid je voor op een ultieme BBQ zomer

We hebben de winter inmiddels achter ons gelaten en het is tijd om aan de zomer te denken. Genieten van het mooie weer, zoeken naar een vakantiebestemming maar vooral ook lekker barbecuen. Met vrienden en familie heerlijk genieten in je eigen achtertuin van goed vlees van de barbecue. Dat klinkt voor veel mensen als een prachtige zomeravond. Ook voor mensen die geen keukenprinses zijn is barbecueën een hele leuke manier om toch een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Wij zetten een aantal tips voor je op een rij om jouw warme zomer nog smaakvoller te maken met een perfecte barbecue avond.

Geduld is een schone zaak

Neem er de tijd voor om je gerechten goed te laten bakken. Een goed stuk vlees heeft tijd én ruimte nodig om goed op smaak te komen. Als je bakt op een elektrische barbecue, zorg er dan voor dat je de juiste stand van de barbecue gebruikt. Te snel bakken kan namelijk ten koste gaan van de smaak. Leg ook niet te veel stukken vlees tegelijkertijd op de barbecue, zodat je de verschillende stukken ook goed in de gaten kan houden.

Denk altijd aan de hygiëne

Hygiëne is bij een bereiding van voedsel op de barbecue erg belangrijk. Zorg er voor dat je vlees en vis dat je wil bereiden niet te lang uit de koeling houdt. Zet het eten dan ook niet onbereid buiten in de zon, als je nog niet gestart bent met bakken. Een andere tip wat betreft  hygiëne is het bereiden van kip en vis. Gebruik verschillende snijplanken bij het bereiden en laat verschillende stukken vlees niet met elkaar in aanraking komen.

Hou het simpel

Een leuke avond organiseren met een heerlijke barbecue hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Krijg je bezoek van een grote groep mensen met wie je heerlijk wil eten, maar geen zin om alles voor te bereiden en op te ruimen? Geen probleem! Er zijn voldoende bedrijven die jou een complete barbecue op maat komen brengen, zoals barbecue.nl Een kwalitatieve barbecue, een heerlijk gevarieerd A-Z bbq pakket met verschillende stukken vlees en ze komen bovendien alles weer ophalen. Je hoeft niet eens zelf af te wassen. Hou je van praktisch en snel, dan is dit wellicht een perfecte manier van barbecueën voor jou.

 


Blog item delen: