Binnenkort een feestje? Wat serveer je voor hapjes?

Ben je van plan om binnenkort een feestje te organiseren? Leuk, en gezellig. Maar het is ook een hoop gedoe en geregel. Hoe zorg je ervoor dat je jouw feestje een succes wordt en iedereen, inclusief jijzelf, het naar zijn of haar zin heeft? Dat begint bij goed eten!

Altijd wel een reden voor een feestje

Er kunnen allerlei redenen zijn om een feestje te geven. Je verjaardag is een voor de hand liggende, maar er kunnen nog veel meer momenten zijn waarop je je vrienden en familie wilt uitnodigen om samen iets te vieren. De traditionele feestdagen bijvoorbeeld, zeker Kerstmis en oud en nieuw vieren we vaak met de mensen die ons dierbaar zijn om ons heen. Maar ook het betrekken van een nieuwe woning is een goede reden voor een feestje, dan kan iedereen meteen je nieuwe stulpje bewonderen. Of het slagen voor een examen, ook een feestelijk moment. En soms heb je ook helemaal geen reden nodig voor een feestje, anders dan dat het je gewoon gezellig vindt om al je vrienden en familie weer eens even bij elkaar te hebben.

Hoop gedoe? Niet als je het slim aanpakt

Het organiseren van een feestje kan nogal veel werk zijn. Bedenken wie je allemaal uit wil nodigen, en hoe je dat gaat doen bijvoorbeeld. Stuur je een appje, of pak je het groter aan en stuur je officiële uitnodigingen per post? En waar vier je je feestje? Gaat om een nieuwe woning, dan is het logisch dat je feestje daar plaatsvindt. Maar in alle andere gevallen, zeker als je veel mensen wilt vragen, kan een andere locatie soms handiger zijn. Daar heb je wat meer de ruimte, en hoef je niet voor het feestje je huis helemaal te verbouwen. Om over het opruimen van de troep maar niet te beginnen…

Tijdens het organiseren van een feestje kom je ook al snel de ‘hapjes en drankjes kwestie’ tegen. Want wat ga je serveren? En ga je dit zelf maken, of huur je er hulp voor in? Bij een klein feestje is het meestal niet zo heel veel werk om zelf de catering te verzorgen, zeker als je het simpel wil houden, maar komen er veel mensen of ben je niet zo’n ster in de keuken dan kunnen helpende handjes meer dan welkom zijn. Borrelhapjes catering wordt steeds populairder, en logisch ook: zo weet je zeker dat je voor ieder wat wils kunt serveren, zonder er uren voor in de keuken te staan. Ook in opmars is de BBQ catering. Met name bij een barbecue met een grote groep kan dit een prima manier zijn om zelf ook een beetje van je feest te kunnen genieten, en niet heel de tijd in de weer te hoeven zijn met hamburgers en speklapjes.


Blog item delen: